Nem csak a turistákat várja a Pécs Pont

Forrás: turizmus.com

 2016. július 14. 17:05

Ajándékbolt és kávézó is található abban az új, komplex szolgáltatásokat nyújtó turisztikai központban, amely csütörtökön nyílt meg a Széchenyi téren, a volt ABCD könyváruház helyén.

„Régóta gondolkodtunk egy igazi pécsi turisztikai központban, amely túlmutat a szokásos kínálaton és nem csak a turistáknak lehet vonzó, emellett pedig megvan benne az a plusz is, ami Pécs sajátja – mondja a város polgármestere a megnyitón.

Páva Zsolt tájékoztatása szerint a részletekkel és a működtetéssel a Zsolnay Örökségkezelőt (ZsÖK) bízták meg, a cég pedig közel egyéves előkészítő munka után nyitja meg most a különleges központot, amely a Pécs Pont nevet kapta, és a hét minden napján nyitva tart majd. Ide költözik az eddig a Széchenyi tér 7. szám alatt működő Tourinform-iroda, a turisztikai szolgáltatást az Irány Pécs Turisztikai Nonprofit Kft. tíz munkatársa látja el.

 

A szuvenírboltban igényes helyi ajándékokat árusítanak, kapható például egyedi pécsi póló, sapka, esernyő, kulcstartó, falióra, toll, képeslap, hűtőmágnes, kitűző és jegyzetfüzet, de itt debütál a Pécs egyik szimbólumát, a Zsolnay-kutat megjelenítő plüss bika is, amely a helyiek reménye szerint sok gyermek kedvence lesz majd.

„A ZsÖK és intézményei olyan brandet tudtak kialakítani, amely lehetővé teszi, hogy továbblépjünk és elkezdjünk nagyobb, városi szintű marketingben gondolkodni, hiszen Pécs egésze a fontos" – hangsúlyozta Vincze Balázs, az üzemeltetéssel megbízott Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője. A Pécs Pont egy olyan állandó bázist jelent, amellyel nemcsak egy-egy program alatt, hanem egész évben segíthetik a látogatókat.

A Pécs Pont arculata is különleges, tükrözi a város modern képző- és iparművészeti hagyományait, a Zsolnay-tradíciót és Victor Vasarely szellemiségét is.