Nem enged a beutazás előtti tesztből az amerikai kormány

Forrás: turizmus.com

 2022. június 02. 18:06

Az USA kormánya továbbra is ragaszkodik a beutazás előtti negatív koronavírusteszthez, a beutazók oltási státuszától függetlenül.

"Folyamatosan felülvizsgáljuk a politikánkat, de az elutazás előtti tesztre vonatkozó követelmény a jelenlegi formájában továbbra is megmarad" – mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház szóvivője szerdán. Az előírásokat kizárólag egészségügyi szakértők javaslatára változtatja meg a kormány – tette hozzá.

Az USA utazási ágazatának képviselői ugyanis az országba légi úton érkező, teljesen beoltott utazók tesztkötelezettségének eltörlését kérték. Légitársaságok, repülőterek, szállodaláncok, szakmai szövetségek és vállalatok írtak a múlt hónapban levelet a Fehér Ház illetékesének azt ecsetelve, mekkora veszteségeket kell elszenvednie az ágazatnak a máig fennálló kötelezettség miatt. A levélben arra is felhívták a figyelmet, hogy az USA két szomszédja, Kanada és Mexikó sem kér már tesztet a határokon.

Egy ideig még szükség lesz a negatív tesztre az amerikai utazáshoz

Fotó: 123rf.com

Az USA-ba tartóknak a repülés előtt legfeljebb egy nappal tesztelniük kell, és csak a negatív eredménnyel szállhatnak fel a repülőgépre. A tesztelési kötelezettség független az oltási státusztól, és az amerikaiakra ugyanúgy vonatkozik, mint más nemzetiségű beutazókra.

Az USA-n belüli utazásokon már eltörölték a tesztkötelezettséget, és a szövetségi bíróság egyik ítélete alapján már maszkot sem kell viselni a repülőgépeken – írja az aero.de.