Nem enyhül a fertőzés terjedése Horvátországban

Forrás: MTI

 2020. augusztus 28. 17:19

A legtöbb új fertőzöttet továbbra is Zágrábban és Split-Dalmácia megyében regisztrálták. A szomszédos Szlovéniában is nőtt az újonnan azonosított koronavírus-esetek száma.

A horvát válságstáb jelentése szerint az elmúlt 24 órában 357-el nőtt a koronavírusos esetek száma, és elérte a 9192-öt. Előzőleg csütörtökön 304, szerdán pedig rekordmennyiségű, 358 újonnan azonosított fertőzöttről számoltak be. Három új haláleset történt, így a járvány horvátországi halálos áldozatainak száma 180-ra nőtt. A betegek közül 212-en vannak kórházban, közülük tizenegyen lélegeztetőgépen. Az aktív betegek száma 2560, a legmagasabb a járvány kezdete óta.

A legtöbb új fertőzöttet továbbra is a fővárosban, Zágrábban és Split-Dalmácia megyében regisztrálták: előbbiben 71, utóbbiban 114 embernél mutatták ki a koronavírust.

Horvátországban a fertőzöttek száma eléri a 80-at százezer főre vetítve. Az Adria-menti államot már korábban vörös listára helyzete Szlovénia, Olaszország, Ausztria, Nagy-Britannia és Hollandia, Németország pedig két tengerparti régióra, Split-Dalmácia és Sibenik-Knin megyére adott ki utazási figyelmeztetést. Szeptember 1-jétől Szlovákia is korlátozásokat vezet be Horvátországgal szemben.

Split. A főváros mellett Split-Dalmácia megyében regisztrálták a legtöbb új koronavírusos esetet

Fotó: Pixabay

A szomszédos Szlovéniában a kabinet által közzétett adatok szerint csütörtökön 42-vel, 2797-re nőtt az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma, szerdán még 33 új esetről számoltak be. Nem történt új haláleset, a járvány eddigi halálos áldozatainak száma így 133 maradt. A diagnosztizált betegek közül 22-en vannak kórházban és közülük egyet ápolnak intenzív osztályon.