Nem voltak júliusban tömegek a horvát tengerparton

Forrás: MTI

 2018. július 17. 13:34

A vendégéjszakák száma a hónap elejétől 15-éig 1 százalékkal nőtt, a vendégek száma pedig 3 százalékkal csökkent a tavalyi azonos időszakhoz képest.

A Horvát Turisztikai Szövetség (HTZ) abban bízik, hogy a labdarúgó-világbajnokság befejeztével többen indulnak majd el nyaralni, és azzal biztatja a szállásadókat, hogy még jelentős hétvégi turistahullámok előtt állnak. Szakértők azonban nem értenek egyet ezzel az állítással – írta a Vecernji List című horvát napilap. A labdarúgó-világbajnokság sovány kifogás a júliusi kezdéshez, és júniusban sem nőtt a vendégéjszakák száma tavalyhoz képest. Néhány turistát talán a rossz időjárás miatt veszített el Horvátország, de a legvalószínűbb, hogy Törökország és Egyiptom szívta el a nyaralókat, ezek a nyaralóhelyek ugyanis a vártnál korábban nyerték vissza a turisták bizalmát a korábbi terrortámadások után.

Kérdés, mennyi turista indul Horvátországba a következő hetekben

Fotó: pixabay.com

A Vecernji List tudni véli, hogy Törökország az idén rekordszámú turistára számít, amivel túllépheti 2014-es csúcsteljesítményét, a 36,8 millió turistát. Ez év elején 35 százalékkal több turista látogatott ebbe az országba, mint 2017 első két hónapjában. A számok pedig nőnek Egyiptomban is. Ez utóbbit tavaly 8,3 millió turistát fogadott.  „Az Adria nem lesz üres, de olyan szezonok jöhetnek, amikor nagyobb erőfeszítéseket kell tenni a vendégek számának növelésére” – húzta alá az újság.

Kapcsolódó cikkek