Nem zár be a Hévízi Tófürdő, ősszel ezekkel a programokkal várnak

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 05. 16:47

Miközben múlt héten szárnyra kapott a hír, hogy több népszerű gyógyfürdő között ideiglenesen a hévízi is bezárhat, a helyi Tourinform iroda közleménye szerint a fürdő az év minden napján nyitva tart.

Kántás Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség elnöke múlt héten az InfoRádióban azt mondta, hogy az energiaárak emelkedése és a vendégszám visszaesése miatt számos magyarországi fürdő az ideiglenes bezárás mellett dönthető ősztől a jövő év első feléig, és köztük nevesítette a hévízit is.

A hévízi Tourinform iroda lapunkhoz eljuttatott közleménye azonban ezt lényegében a címével cáfolja: "A Hévízi Tófürdő az év 365 napján nyitva tart" – írják. Arról is tájékoztatnak, hogy szeptember 5-től veszi kezdetét az őszi szezon a Hévízi Tófürdőn, ilyenkor az esti sötétedéshez igazodva változik a fürdő nyitvatartási ideje. A Tófürdő szeptember 5. és október 9. között 18.30-kor zár, október 10. és március 26. között pedig egy órával korábban, 17.30-kor – derül ki a mellékelt nyitvatartási rendből.

Az év 365 napján nyitva tart a Hévízi Tófürdő

Fotó: Tourinform Hévíz

A Tófürdő továbbra is változatlan szolgáltatásokkal várja a pihenni és gyógyulni vágyó vendégeket a korábbi évekhez hasonlóan. Ezen kívül több alkalommal is különleges programokkal kedveskednek az érdeklődőknek – hangsúlyozza a hévízi Tourinform iroda.

Egy különleges szezonzáró esti programon is részt vehetnek az Hévízre látogatók. Szeptember 9-én este 19 órától Dévényi Tibi bácsi varázsol retró hangulatot a Tófürdő partjára a népszerű Holdfényfürdő rendezvény keretében. Szeptember 24-én pedig 8 órás Spinday Maratont rendeznek, ahol fergeteges hangulatban tekerhetnek a nevező csapatok.

November 5-én második alkalommal rendezik meg a Hévízibivaly Duatlont, amely 10 km-es evezéssel indul a Hévízi-patakon, majd 10 km-es futással folytatódik Fenékpusztától a Hévízi-tóig.