Németország zenekarturnéra indul

Forrás: turizmus.com

 2018. november 12. 11:41

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) interaktív „live”-roadshow-val népszerűsíti Németországot mint kulturális úticélt november 6. és 24. között négy délkelet-európai nagyvárosban.

Prágában, Budapesten, Belgrádban és Bécsben a DZT külképviseletei nyilvános helyeken nagy érdeklődést keltő eseményeket szerveznek, amelyek a kultúrára nyitott közönség számára különleges módon mutatják be Németországot, a kultúra országát.

A promóciós részben imázsvideók futnak egy LED-falon. Különleges élményként a közönségnek lehetősége nyílik arra, hogy a híres lipcsei Gewandhausorchester zenekart „személyesen vezényelje”. A nagy LED-falon egy három perces zenekari videót mutatnak be Gustav Mahler D-dúr szimfóniájának részleteivel. A „karmester” egy interaktív területen mozog karmesteri pulpitussal, a virtuális zenekar pedig egy rugalmas médium segítségével reagál a karmester mozgásaira, gyorsítja vagy lassítja előadását. Az önjelölt karmesterek később videóként megkapják nagy fellépésüket egy személyre szabott érkezési oldalon keresztül. A roadshow állomásait előzetesen a közösségi média csatornákon, a rádióadókon és a véleményvezéreken keresztül népszerűsítik az adott piacokon.

Az interaktív zenekarturné Budapesten 2018. november 12–13-án látható naponta 14 és 20 óra között. A rendezvény helyszíne a Zsinagóga előtti Herzl Tivadar tér.

Bárki vezényelheti a Gewandhausorchestert

Fotó: turizmus.com

Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke elmondta: „A délkelet-európai piacok már most is a legnagyobb növekedési rátával rendelkező küldőpiacok a németországi beutazás számára. Hosszú távú előrejelzéseink további erős növekedési potenciált jeleznek, Ausztria például a 2017-es négymillió vendégéjszakáról hatmillióra fejlődhet 2030-ig. Ezen küldőpiacok utazói számára a kulturális utazások és a városlátogatások a legfontosabbak. Cross-média roadshow-kampányunkkal élményközpontú és érzelmekkel teli módon szólítjuk meg ezt a dinamikusan növekvő célcsoportot és nyerjük meg a kulturális úticél Németország számára.”

Idén január és augusztus között összesen 534 368 magyar vendégéjszakát jelentettek, ami 4,3 százalékos növekedésnek felel meg az előző év ugyanezen időszakához képest. A magyar utazók németországi utazásainak 33 százaléka üdülés, 28 százaléka üzleti utazás és 39 százaléka rokoni és baráti látogatás, illetve más privát utazás. A németországi üdülések terén 2017-ben 55 százalék a városlátogatásokra és rendezvényturizmusra, 9 százalék a körutazásokra és 18 százalék az üdülőövezetekre esett.