Nemsokára ismét startol a Runway Run a repülőtéren

Forrás: turizmus.com

 2016. július 28. 16:07

37 nap múlva, szeptember 3-án startol Európa egyik legkülönlegesebb futóversenye Budapesten, a repülőtéri Runway Run. A Budapesti Félmaratont egy héttel megelőző sporteseményt idén már negyedik alkalommal rendezi meg a Budapest Airport.

Idén is egy ezerfős mezőny állhat rajthoz a ferihegyi futópályán szeptember 3-án 11.00 órakor, hogy 5 és 10 kilométeres versenytávot fussanak le a Runway Run 4.0 jótékonysági futóversenyen. Az egész Európában egyedülálló rendezvényre a világ minden részéről érkeznek résztvevők többek között a légiközlekedési szakma és a repülőtéri kereskedelem területéről. A versenyen hagyományosan az üzleti szféra legkülönbözőbb ágazatainak képviselői, magyar és nemzetközi vállalatok indulnak a világ minden tájáról. Jelentkezni még augusztus 19-ig van lehetőség.

 

A versenyből befolyt nevezési díjakból a Budapest Airport ezúttal is a SUHANJ! Alapítványt támogatja Magyarországon. Az alapítvány részben épp a tavalyi Runway Run bevételeiből nyitja meg a napokban az első magyarországi integrált fitnesztermet, ahol együtt sportolhatnak az egészséges és fogyatékkal élő sportolók. A nemzetközi jótékonysági eseményen befolyt összegből egy másik szervezet is részesül, a brit Anthony Nolan Alapítvány, amely elsősorban a leukémiás betegek életmentő műtéteit támogatja csontvelődonorok felkutatásával.

A negyedik alkalommal rajtoló Runway Run jótékonysági futóverseny idén olyan fő támogatókat tudhat maga mögött, mint a Qatar Airways, az Airbus Industries, a Szentkirályi Ásványvíz, a Travelport, a KPMG, a K&H, a SITA, a Heinemann és az SSP Hungary. A Runway Run 4.0 hivatalos versenypólóját az adidas szállítja. A sorrendben negyedik, idei verseny még több izgalmas repülőtéri helyszínt érint, a repülőgép állóhelyektől kezdve a C és D jelű gurulóúton át természetesen a rendezvény nevét is adó 1-es futópályáig, amit csak erre az alkalomra zár le a Budapest Airport. A résztvevők a felkészülés és a verseny közben a #BUDrunwayrunner hashtag alatt posztolhatnak a közösségi oldalakon