Nemzetközi díjat kapott a Győzedelmes Campona projekt logója

Forrás: turizmus.com

 2020. december 08. 12:24

Neves nemzetközi elismerést kapott a Campona Victrix logójának tervezője. A Magyar Nemzeti Múzeum új, nagyszabású projektjének arculati eleme a WOLDA – Worldwide Logo Design Award díjazottja lett – adja hírül a múzeum közleménye.

Campona katonai tábora Budapest XXII. kerületében, Nagytétény központjában fekszik, amely a római birodalom egyik pannóniai határvonalaként ismert. Mint kiemelt magyarországi pont, nem kevesebbre, mint a világörökségi címre kapott jelölést.

A tábor egy birodalmi jelentőségű történelmi esemény színtere is volt a IV. században, amelyet a római történeti hagyomány is megőrzött. Mindezt kihasználva, a Magyar Nemzeti Múzeum új, egyedi arculatú turisztikai attrakciót tervez Nagytétényben, amely egy látogatóközpont, egy kiállítás, valamint a LimesInfoCentrum kialakítására irányul, és egy szabadtéri látványosságoknak és rendezvényeknek helyet adó régészeti parkhoz kötődnek.

A logó ereje egyszerűségében rejlik

Fotó: Magyar Nemzeti Múzeum

A Campona Victrix nevű projekt arculatának logóját Vasvári Péter tervezte, amellyel nevezett a 11. WOLDA – Worldwide Logo Design Awardra (Nemzetközi Logótervezési Nagydíj), s amivel az Award of Excellence (Kiválósági Díj) győztese lett.

A logó ereje egyszerűségében rejlik: a szimbólum gyakorlatilag egyetlen vonalból áll, melyből kiolvasható a projekt nevének monogramja, emellett a szimbólum egyszerre emlékeztet erődítményre, római korú sisakra sőt, még egy régészeti korú edénytöredékre is. Magához a kétszavas felirathoz, két különböző betűtípust használ – talpas és talpatlan fontokat –, amelyekben szintén ott van a múlt és a jövő, a klasszikus és a modern kettőssége, utalva a régi megőrzésének fontosságára éppúgy, mint a fejlődésre, nyitásra az új felé.