Nemzetközi elismerés a Campus Fesztiválnak

Forrás: turizmus.com

 2017. június 08. 16:50

Nemzetközi elismerést kapott az idén tíz éves debreceni Campus Fesztivál. A legkomolyabb európai minősítő szervezet, az EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) a legmagasabb szintű minősítést adta a debreceni rendezvénynek.

Az értékelésnél fontos szempont volt, hogy a Campus kulcsszereplő a kelet-magyarországi fiatalok elérésében és minőségi időtöltést biztosít zenei felhozatalával és a fesztivál kísérőprogramjaival.

A fesztivál az elmúlt évek során számtalan esetben bizonyította, hogy fontos számára a különleges kulturális tartalom közvetítése, 2014-ben már Artisjus- díjat is kapott, és most az európai szervezet is elismerte a rendezvényszervezők tevékenységét. A Campus ezzel a magas művészi minőséget képviselő, lokális, nemzeti és nemzetközi szinten is szignifikáns hatással bíró fesztiválok sorába léphetett, azaz a külföldön is elismert nyári rendezvények közé került.

A Campus legfontosabb értéke a minőségi kultúra, a zenei sokszínűség, ezzel együtt a fiatal tehetségek és az utánpótlás felkutatása, valamint szerepeltetése. Így idén csatlakozott a Nagy-Szín-Pad! „tehetségmutatóhoz” is a fesztivál, a Nagy-Szín-Pad! nyolc résztvevője meghívást kapott Debrecenbe is.

A Campus legfontosabb értéke a minőségi kultúra, a zenei sokszínűség, ezzel együtt a fiatal tehetségek és az utánpótlás felkutatása, valamint szerepeltetése

Fotó: haon.hu

Debrecen az ország turisztikai régióinak egyik központja, a Campus Fesztivál pedig az ország egyik legnagyobb nyári könnyűzenei eseménye, ahol tavaly 98 ezren buliztak.  A legnépszerűbb hazai előadók mellett a Campus vendége lesz a fesztiválok császára a The Prodigy, a világot igen rövid idő alatt meghódító dán Lukas Graham, a berlini DJ-producer AlleFarben, jön CharlottBoss, azaz NodOne’s Head az egyedi hangzást képviselő énekesnő, illetve a kilencvenes évek legnépszerűbb eurodance párosa a 2 Unlimited is.

A Campus Fesztivál az elmúlt évekhez hasonlóan a Nagyerdei Stadionban és környékén egyedülálló infrastruktúrával várja a látogatókat július 19-től 23-ig, immár tizedjére.