Nemzetközi hajózási konferenciát rendeznek 2024 őszén Budapesten - podcast

Forrás: turizmus.com

 2023. december 21. 11:20

A podcast házigazdái több, nemrégiben megrendezett ausztriai konferenciáról részletesen is beszámolnak az adásban. A műsorból kiderül, hogy 2024. novemberében Budapesten nagy nemzetközi hajózási konferenciát rendeznek.

A podcast házigazdái - Kovács Balázs nemzetközi turisztikai szakértő és Nagy-Szász István közép-európai szállodai menedzser – tolmácsolásában elsőként a Bécsi Turisztikai Hivatal, a Wien Tourismus novemberi szakmai konferencián elhangzott trendekről és bejelentésekről esik szó.

Az aktuális adás hallgatói megtudhatják, hogy a Bécs belvárosi lakosság életminőségének javítása érdekében jövőre a város Heartbeat Streets néven kampányt indít, amelynek célja, hogy jelentősebb látogatóforgalmat a belvárosból a külvárosba tereljenek.

A vendégforgalom terelés eszközeként a külvárosi bevásárló utcák és terek üresen álló üzlethelyiségeibe pop up szállodai szobákat rendeznek be, amelyek lehetővé teszik, hogy a vendégek szó szerit elmerüljenek, belekerüljenek, illetve bepillantást nyerhessenek a bécsiek mindennapi pulzáló életébe. Hogy ez a gyakorlatban ez miként néz ki, és milyen jó gyakorlok hangoztak el még a konferencián? - megtudható az aktuális adásból.

Hasonlóan első kézből származó információk hangoztak el arról a linzi konferenciáról, amelyen Felső-Ausztria hétéves turizmus-stratégiáját mutatták be. Az innovatív stratégia kapcsán megtudhatjuk, hogy célrendszerére és indikátoraira nagy hatást gyakoroltak az ENSZ fenntarthatósági (SDG) irányelvei. A stratégia kapcsán az adás hallgató megismerik a „turizmus társadalmi elfogadottsági index" mérőszám tartalmát, célját és jelentőségét.

A harmadik részletes beszámolót pedig a december elején ugyancsak Linzben megrendezett Nemzetközi Dunai Hajózási- és Turisztikai Konferenciáról kapják a podcast hallgató.

2024 novemberében nemzetközi hajózási konferenciát rendeznek Budapesten

Fotó: 123rf.com

Megtudhatjuk, hogy a nagy hajózási társaságok és a hajózási útvonalak mentén fekvő települések milyen erősfeszítéseket tesznek a fenntarthatósági és környezetvédelmi elvárások és előírások teljesítése érdekében. Ebben részben érdekes adatokat és összefüggéseket ismerünk meg az energiafelhasználás és a hajózás vonatkozásában.

A podcast hallgatói elsőként értesülhettek arról a döntésről is, hogy a jövő évi, nemzetközi hajózási konferenciát Budapesten rendezik meg 2024. november 24. és 27. között.

Ez alkalom kitűnő lehetőség, hogy a soros magyar EU-elnökség programjához illeszkedve fókuszba kerülhessenek a közép-európai régiós turisztikai együttműködések.