Nemzetközi orvoskonferencia az Aquaworld Resortban

Forrás: turizmus.com

 2016. május 30. 16:22

Az egyik legsokoldalúbb egészségügyi ágazat, az integratív gyógyítás világszerte elismert kutatói és gyakorló főorvosai látogatnak el Budapestre szeptember elején, hogy megvitassák, miként lehet a nyugati gyógyítást integrálni a keleti gyógymódokkal.

Négy földrészről több százan jelentkeztek eddig az Aquaworld Resort Hotelben tartandó szeptemberi, European Congress for Integrative Medicine nevű  konferenciára – mondta a tájékoztatón Hegyi Gabriella professzor, a több napos rendezvény elnöke. Az esemény felett Rétvári Bence és Ónódi-Szűcs Zoltán államtitkárok vállaltak fővédnökséget, a védnökök között szerepel a Magyarországon akkreditált ázsiai országok közül Kína, Japán, a Koreai Köztársaság és India nagykövete.

Mint elhangzott, Magyarország számos jelentkező közül nyerte el a megrendezés jogát.

Pető Ernő, a Magyar-Kínai Gazdasági Kamara elnöke a két ország kapcsolatai kiszélesítésének keretében hangsúlyozta, hogy a magyar gyógyvízkincset jobban ki kellene aknázni a jövőben, integrálva a nyugati és a keleti gyógymódokat.

A szeptember 9-11. közötti konferencián szóba kerülnek majd az egészségügy és a keleti gyógymódok aktuális kérdései, miközben a résztvevők megismerkednek a főváros nevezetességeivel is.