Nemzetközi sztárfellépők nyáron Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2015. március 12. 15:21

Június 25. és 28. között ismét óriási fesztiválhelyszínné változik Budapest: második alkalommal rendezik meg a Budapest Essentials városi fesztivált.

A programsorozatnak köszönhetően mindenbe belekóstolhatunk, ami szerethetővé teszi a magyar fővárost: a kulturális programok, a pezsgő éjszakai élet és a street food őrület mellett nemzetközi sztárfellépők gondoskodnak a jó hangulatról.

A fesztiválozók idén nyáron nemcsak a népszerű belvárosi klubokban, hanem különleges közterületeken és középületekben, köztük számos világörökségi helyszínen is bulizhatnak. A Budapest Essentials szervezői elárulták az első külföldi fellépők neveit, és ez a lista ígéretük szerint folyamatosan bővülni fog.

A fesztiválon fellép többek között a brit szintipop nagyágyúja, a tavaly új albummal is jelentkező La Roux, aki olyan slágerekkel készül, mint az In For The Kill vagy éppen a Let Me Down Gently.

Ibiza és a mexikói BPM Festival után végre Budapestre is ellátogat a hamburgi Solomun, aki Diynamic kiadójával igazi vérfrissítést jelent német house/deep house színtérnek.

A fesztivál vendégeként fellép Katy B is, aki zenéiben egyesíti a nőies és érzéki vokáltémákat az underground műfajok alapvető elemeivel. A londoni énekesnő neve a populárisabb zene rajongói számára a BBC Voice című műsorából is ismerős lehet.

DJ szettel jön a Sub Focus, aki már 10 éve brit drum n bass egyik éllovasa, de a Budapest Essentials line-upját erősíti Carl Craig, a detroiti techno úttörője, a szabad szellemű és szókimondó holland Dope D.O.D., valamint a sajátosan intim, kábító hatású house kompozíciókkal operáló Gold Panda is.

A szervezők alapjaiban gondolták újra a városi fesztivál koncepcióját: idén valamivel kevesebb külföldi fellépő lesz, ők viszont egytől egyig a könnyű és underground zenei élet élvonalából érkeznek. Emellett jóval nagyobb figyelem irányul Budapest turisztikai, kulturális és gasztronómia értékeire, valamint a fővárosban élő és alkotó kreatív fiatalokra.

Info: www.budapestessentials.com