Farsangi programokkal várják a látogatókat a Néprajzi Múzeumban

Forrás: turizmus.com

 2024. február 06. 13:07

A Néprajzi Múzeum februárban családi foglalkozással, a sárkány évével és egy új kiállítással várja a látogatókat A kétely felfüggesztése címmel. A koreai stílus – Hagyományos öltözék és lakás Szöulból című kiállítás pedig hamarosan zár, így érdemes még a következő két hétben felkeresni.

Február 10-én izgalmas tematikus foglalkozásra várják a családokat a Néprajzi Múzeumban Húzzuk meg a farsang farkát címen zenével, tánccal és különféle farsangi hagyományokkal.

Szintén február 10-én kezdődik a sárkány éve. A sárkány erőt, bátorságot, önbizalmat, kitartást szimbolizál. A szimbólum a Néprajzi Múzeum Gyűjteményében is megjelenik, elvégre a Motívumalkotó alkalmazásban és a Facebook és Instagram oldalukon is a sárkány mitikus és szimbolikus alakja kerül fókuszba.

Február 10-én farsangi programok várják a látogatókat a Néprajzi Múzeumban

Fotó: Néprajzi Múzeum

 

Februártól már várja a múzeum az óvodás csoportokat a legújabb foglalkozására, A kétely felfüggesztése c. kiállításba. Az Árnyékból gyúrjuk, képből írjuk, szoborból meséljük érdekes felfedezést nyújthat a kíváncsi gyerekeknek, zsírkrétás rajzolással, az árnyékok felfedezésével és közös meséléssel.

A múzeum felhívja a figyelmet, hogy A koreai stílus – Hagyományos öltözék és lakás Szöulból című kiállítás hamarosan zár. A messzi Koreából érkezett gyűjteményt bemutató időszaki tárlat február 18-ig még látogatható.

Az érdeklődőknek ajánlott a kiállításhoz kapcsolódó programokat is figyelemmel követni, hogy akár egy kurátori tárlatvezetésen is részt tudjanak venni, mielőtt a különleges műtárgyak visszatérnek a Szöuli Történeti Múzeumba.