Népszerű az okospad Bogláron

Forrás: sonline.hu

 2019. augusztus 11. 18:01

Öt balatonboglári szabadstrand gazdagodott olyan okospadokkal, amelyek segítségével internetezni és telefont tölteni is tudnak a fürdőzők.

Okospad Balatonbogláron

Fotó: sonline.hu

A településen nemrég fejeződött a Magyar Turisztikai Ügynökség által támogatott több mint négyszáz millió forintos beruházás, melynek keretében Balatonboglár regisztrált szabadstrandjai megújulhattak.

A Platán és a Jankovich-telepi strandra száz-száz millió forintot fordítottak, a Kodály, a Fiumei, a Sziget és a Bólya közi strandra pedig ötven-ötven millió jutott.

Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere elmondta: több ezer négyzetméternyi térkövet raktak le a strandokon, kicserélték a padokat, öltözőparavánokat és térvilágítást építettek, valamint száz fát is elültettek.

Emellett gumi és homok borítású sportpályákat létesítettek, a vízi lépcsőket gyerekbarátra cserélték, ötven millió forintból pedig új játékokat helyeztek ki. A polgármester kiemelte, hogy az okospad a legnépszerűbb fejlesztés, nagyon sokan veszik igénybe a szolgáltatást, amit napelemmel üzemeltetnek, így teljesen önfenntartó.

Az édesanyák körében a baba-mama szobák nagyon kedveltek, négy helyszínen pedig úgynevezett lidó strandot alakítottak ki, aminek a gyerekek örülnek igazán.