Népszerű horvát nemzeti parkok nyitnak ki hétfőn

Forrás: turizmus.com

 2020. május 07. 17:18

A Krka Nemzeti Park és a Plitvicei-tavak Nemzeti Park is megnyílik május 11-én, egyelőre olcsóbb belépőjegyekkel.

Újabb jó hír Horvátország szerelmeseinek: május 11-én újra kinyit a Krka Nemzeti Park. Bár a határ még továbbra sem nyitott a külföldiek előtt, de lassan beindul a turisztikai élet, ennek egyik újabb jele a közkedvelt nemzeti park újranyitása – írja a nyarilap.hu.

Május 11-től bevezető áron (felnőtteknek 50 kuna, gyermekeknek 25 kuna) fogadják a vendégeket. A hét éven aluli gyerekek belépése ingyenes. A közel két hónapja zárva tartó park tervei szerint június 18-ig maradnak érvényben ezek az árak.

A nemzeti park közleménye szerint akár gyalogosan vagy akár kerékpárral is be lehet járni a területet. A vendéglátó létesítmények is nyitva lesznek a szokásos korlátozásokkal. Kinyitják a fedett létesítményeket is, de ezekben maximálják az egyszerre beengedhető látogatók számát. Belépés előtt kötelező lesz a kéz és a lábbeli fertőtlenítése.

A Krka Nemzeti Park legnagyobb vízesése

Fotó: 123rf

Hajók még nem járnak, a tervek szerint május 16-tól fokozatosan indítják el a járatokat. Addig gyalog, busszal vagy kerékpárral lehet eljutni a híres vízeséshez (Skradinski buk).

A Horvátországban jelenleg kötelező egészségügyi óvintézkedéseket be kell tartani. Maszk és kesztyű használata kötelező, valamint fizetésnél kerülni kell a készpénzes megoldásokat.

A horvatorszaginfo.hu híradása szerint május 11-én megnyílik a Plitvicei-tavak Nemzeti Park is, két hétig hasonlóan kedvező árú belépőjegyekkel. Egyelőre csak a főbejárat előtti kis hajóvonal üzemel, a tavat átszelő hajójárat és a buszok nem járnak.