Népszerű lesz Szeged a hosszú hétvégén

Forrás: delmagyar.hu

 2018. augusztus 14. 14:29

A három nap alatt várhatóan több mint két és félszeresére nő a szállásadók forgalma a tavalyi év ugyanezen időszakához képest.

„Érezhető a kereslet- és a vásárlóerő-növekedés. Idén is biztosan megtelünk augusztus huszadikára. Vasárnapra már telt házasak vagyunk, és a szombatunk is telik. Nem a dátum előtt, hanem azon a napon kell megtelni. Mindig vannak, akik az utolsó pillanatban sétálnak be, egy jó szállodának pedig számukra is kell tudnia szobát biztosítani” – válaszolta Iváncsics Nándor, a Novotel Szeged igazgatója arra a kérdésre, milyen lesz a szálloda hosszú hétvégéje. A jó idő és az államalapítás hétfőre eső ünnepe miatt tovább nyaralhatunk idén, ezért sokan augusztusra időzítették az üdülést.

Az augusztus 20-i hosszú hétvége az idei nyár legforgalmasabb időszakának ígérkezik Szegeden

Fotó: pixabay.com

„Amellett, hogy idén hétfőre esik 20-a, ez a szabadtéri játékok záró előadásának is a hétvégéje, és a török vendégmunkások is megindulnak visszafelé. Ezt egyszerűen nem lehet fokozni” – kezdte Illés Németh István. A Stüszi Vadász Étterem és Hotel tulajdonosa hozzátette, tavaly és tavalyelőtt is tele voltak ezen a hétvégén. „Ez nem olyan, mint egy étterem, hogy beteszünk még két asztalt. A forgalom pedig azért is nő, mert vannak helyek, amelyek erre az időszakra árat emelnek” – magyarázta az évtizedek óta vendéglátással foglalkozó szakember.

Kapcsolódó cikkek

Évmilliók urai Szegeden

2018. július 11.