Népszerű találkozóhely volt Budapest a müncheni ExpoRealon

Forrás: turizmus.com

 2016. október 18. 18:54

Egyedülálló együttműködés keretében népszerűsítette a budapesti ingatlanpiaci befektetéseket Budapest Főváros Önkormányzata, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) az ExpoReal 2016 kiállításon.

Az elsődleges cél az volt, hogy a lehető legtöbb potenciális befektetőt érjék el Európa legnagyobb ingatlanipari vásárán, valamint hogy bemutassák a vezető fejlesztőket és projektjeiket.

A müncheni ExpoReal egy nemzetközi szakkiállítás ingatlanpiaci kivitelezők és beruházók számára, amelyet, úgy definiál a szakma mint „kihagyhatatlan üzleti színtér az egész szektor számára".

 

A Budapest stand célja az volt, hogy egy közös platformon hozza össze a szektor legnagyobb hazai szereplőit. A kiállítók véleménye szerint ez az egyedülálló kezdeményezés erősíti Budapest nemzetközi jelenlétét és a magyar piac szinergiáját.

A standon számos megbeszélés zajlott kivitelezők és befektetők között, akik szerint az európai piac egyre telítettebb, így újabb lehetőségeket kell keresniük. Ezek között kiemelten szerepel Budapest, ahol fejlett az infrastruktúra, dinamikusan növekszik a turizmus, virágzik az irodapiac, és nem utolsó sorban kedvező belépési árakkal és vonzó profittal tudnak üzletet kötni. A központi kerekasztalbeszélgetésen a résztvevők üdvözölték, hogy Budapest újra megjelent a befektetési térképen mint vonzó lehetőség, ahol a biztos jogi és gazdasági háttér, növekvő hozamok egyre több német, amerikai és nemzetközi befektetőt csábítanak a piacra – fejtette ki véleményét Michael Carlson, a KPMG független tanácsadója.

René Droese, a Budapest Airport ingatlangazdálkodási igazgatója kiemelte, hogy a reptéri fejlesztések jelentősen hozzájárulnak a hazai turisztikai és gazdasági növekedéshez hosszú távon.

Az ExpoReal egy fontos fórum volt a résztvevők számára,  számos jelentős piaci szereplővel találkoztak, akik kulcsszerepet játszanak a hazai nemzetközi ingatlanpiaci szektorban, és pozitív visszajelzéseket kaptak a projekteket és a beruházásnépszerűsítő tevékenységeiket illetően.