Népszerű zenés attrakciók a Budapesti Nyári Fesztiválon

Forrás: turizmus.com

 2016. július 06. 12:35

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad nagysikerű filmzenekoncert-sorozata az Oscar-díj jegyében folytatódik július 15-én – a filmtörténelem legnagyobb filmjei és legnépszerűbb filmzenéi kerülnek terítékre Hollywood aranykorától egészen napjainkig.

Mindeközben László Boldizsár, a Cotton Club Singers alapítója 25 éves jubileumi koncertjére készül július 17-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Vendégek: Bebe és Fehér Gábor.

Az Oscar-díjas filmek és filmzenék válogatásában olyan muzsikák is felcsendülnek, mint Max Steiner gyönyörű szvitje az Elfújta a szél témáiból, a magyar származású Miklós Rózsa epikus kísérete Ben-Hur kalandjához, illetve Vangelis légies himnusza a Tűzszekerek című filmből. Legyen szó James Horner zsenialitásáról, Hans Zimmer fülbemászó dallamairól vagy John Williams örökérvényű klasszikusairól, az Oscar/Zene koncert az egész filmtörténelmen átívelő válogatást ad az Amerikai Filmakadémia által kitüntetett zseniális mesterművekből. Mindezt nagy, szimfonikus hangzással, vetített filmrészletekkel, Oscarminőségben, a Margitsziget csodálatos „vetítőtermében”. Egyedi és megismételhetetlen program, nem csak filmrajongóknak! Közreműködik a Budapest Symphony Orchestra, vezényel Nic Raine.

 

Oscar/Zene kreatív

László Boldizsár már 25 éve énekes előadóművész, a városmajori koncertje azonban
mégsem csak az eddigi pályafutásának összegzése lesz. A Cotton Club Singers alapítója ma
már elismert operaénekes is. Július 17-én olyan műsorral idézi meg eddigi sikereit, amelyben
a főszerep az igazi szórakozásé, zenében, humorban és látványban egyaránt. Boldi,
zenésztársai és a koncert vendégei minden tekintetben garanciát jelentenek minderre.

Bővebb információ és online jegyvásárlás: www.szabadter.hu (x)