New Yorkban is versenyképes Magyarország

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. március 30. 13:57

A hagyományoknak megfelelően idén immár tizedik alkalommal rendezték meg március közepén a Successful Meetings University International (SMU) nevű hivatásturisztikai szakmai rendezvényt New Yorkban.

A kiállítók zömében hotelek, légitársaságok, kongresszusi irodák, illetve nemzeti turisztikai szervezetek voltak. Nagy siker, hogy a Magyar Turizmus Zrt. is jelen lehetett a kiállításon, hiszen a szervezet fő célkitűzésének egyike éppen a magyar jelenlét erősítése a nemzetközi kongresszusi piacon.

Magyarország – kiemelten Budapest – természeti és kulturális adottságainál fogva jelentős hivatásturisztikai potenciállal rendelkezik. A hivatásturizmusban célunk, hogy Budapest 2020-ra Európa egyik legnépszerűbb konferenciavárosa legyen.

 

Az elsődleges célpiac Európa, de emellett kiemelt szerepe van az Amerikai Egyesült Államoknak is. Az amerikai hivatásturisztikai szakma képviselői szerint az SMU az első 1o legjobb MICE (Meetings, Incentives, Conferences, Exhibitions) szakmai rendezvény között szerepel. A meghívott szervezők 3oo-5oo fő közötti konferenciákkal, valamint nagy létszámú céges jutalomutazásokkal foglalkoznak. Az SMU-n az európai desztinációkat tekintve erős volt Belgium, Németország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Nagy-Britannia, Monaco, és Horvátország jelenléte is: a kiállítók röviden ismertették a turisztikai partnerekkel az egyes úti célok sajátosságait.

A Magyar Turizmus Zrt. kiemelt feladata a 2015-2017. közötti időszakban az új kongresszusi központ piaci bevezetésének támogatása, továbbá a hazánkban megrendezett nemzetközi konferenciák, sportesemények számának növelése, a vidéki konferenciahelyszínek hatékonyabb piacra segítése. Mindezen célok elérésében a tengerentúli megjelenések kiemelt szerepet töltenek be.