Nézze meg Észak-Magyarország új imázsfilmjét!

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 17. 16:42

Észak-Magyarország csodái címmel szabadon felhasználható turisztikai kampányfilm készült a turisztikailag kiemelt jelentőségű Lillafüred és Miskolctapolca térségéről. Az alkotás egy család szemszögén keresztül mutatja be a térség látnivalóit.

Szabad felhasználásra, hiánypótló imázsfilm készült a turisztikailag stratégiai fontosságú Lillafüred és Miskolctapolca térségéről, a Lillafüredi Sport- és Kalandpark kezdeményezésére. Az elmúlt években látványos idegenforgalmi fejlesztések történtek a régióban, megépült a Lillafüredi Sport- és Kalandpark, felújították a Lillafüredi Függőkertet, a Diósgyőri Várat és a Miskolctapolcai Barlangfürdőt. A régiós összefogást teremtő filmmel a nagyközönség figyelmét a Lillafüred környéki látnivalókra szeretnék irányítani. Az alkotás egy család szemszögén keresztül mutatja be a térség látnivalóit, ezáltal programajánlót nyújt a nagyközönség számára.

Az észak-magyarországi régió hazánk egyik legdinamikusabban fejlődő területe, mely tavaly a második legnagyobb turisztikai bevételnövekedést érte el. Észak-Magyarországon található az ország védett területeinek több mint egyötöde is.

A film a természeti értékek mellett bemutatja a térség kulturális és történelmi nevezetességeit is: az Európában is ritkaságnak számító Újmassai Őskohót, a Szent István-barlangot, a Miskolci Állatkert és Kultúrparkot, neoreneszánsz építészetünk egyik csodáját, a Hunguest Hotel Palotát, a közkedvelt Hámori-tavat, valamint az ország legnagyobb függőleges esésű vízesését. Láthatjuk a Lillafüredi Pisztrángtelepet, a magas hőfokú vízével Európában is egyedülálló Miskolctapolcai Barlangfürdőt, az erdei kirándulások kedvenc közlekedési eszközét, a Lillafüredi Állami Erdei Vasutat, a Diósgyőri Várat és a további beruházásoknak köszönhetően az elkövetkező évekre az ország egyik legkomplexebbé váló kalandparkját.

A film ráirányítja a figyelmet arra is, hogy Lillafüred idén ünnepli klimatikus gyógyhellyé nyilvánításának 80. évfordulóját. A jubiláló város 2015-ben elnyerte a világ legnagyobb turisztikai közösségi weboldal, a TripAdvisor kiválósági tanúsítványát is. A térség arculatát meghatározó lillafüredi Hunguest Hotel Palota pedig bekerült a Magyar Értéktárba.

Az imázsfilmet a Cabbage House készítette, a cég gyártotta Magyarország első 3D technikával forgatott reklámját, a 2011-es szegedi kajak-kenu világbajnokság világszerte játszott kampányfilmjét.