Nő a német beutazó turizmus

Forrás: turizmus.com

 2018. július 05. 11:38

Január és április között 23,1 millió nemzetközi vendégéjszakát regisztráltak Németországban a legalább tíz ággyal rendelkező szálláshelyeken, ami 4,8 százalékkal haladja meg az előző év ugyanezen időszakának eredményét.

„Négy hónap alatt egy millió plusz vendégéjszaka – ez az eredmény ismételten megerősíti Németország mint úticél sikeres piaci pozicionálását. Európa mint a német beutazás legfontosabb küldőrégiója 3,6 százalékos növekedéssel garantálja a stabilitást. Az ázsiai és az amerikai piac 6,5, illetve 8,2 százalékos növekedési rátával továbbra is kifejezetten dinamikus fejlődést mutat” – magyarázza a számokat Petra Hedorfer, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) igazgatótanácsi elnöke.

A Németország mint úticél iránti kereslet Lengyelországban 2018. első négy hónapjában 15,3 százalékkal erőteljesebben fejlődött, mint Belgium vagy Dánia. A németországi beutazások listáján Lengyelország a nyolcadik helyet foglalja el. A gazdasági fejlődés az oroszok utazási kedvét is erősíti: majd 10 százalékos növekedéssel a vendégéjszakák terén felzárkóztak a top 10 küldőországhoz. A délkelet-európai országok az idei első négy hónapban átlagon felüli növekedési rátával járultak hozzá a németországi beutazó turizmus pozitív mérlegéhez: a régió 3 millió vendégéjszakával (plusz 245 ezer) 8,8 százalékos növekedést mutat az előző évhez képest.

Németország egyik látványossága, a drezdai Zwinger

Fotó: DZT/Francesco Carovillano

Az Amerikai Egyesült Államok további 5 százalékos növekedéssel erősítik meg pozíciójukat, mint Németország legfontosabb interkontinentális küldőpiaca. Közép-Amerika és a Karib-térség pedig egy év leforgása alatt majdnem megkétszerezte vendégéjszakái számát.

Az Ázsia/Ausztrália/Dél-Afrika régió 2018. első négy hónapjában 2,86 millió vendégéjszakával erősíti a németországi beutazást – ez 6,8 százalékos növekedésnek (plusz 183 ezer vendégéjszaka) felel meg az előző év ugyanezen időszakához képest. Az ismételten növekvő kínai GDP-vel párhuzamosan a kínai turisták utazási kedve is újraéledt: idén az első négy hónapban 8,6 százalékkal nőtt a kínai vendégéjszakák száma Németországban. Ennek köszönhetően Kína ismét visszakerült a németországi beutazás top 10-es listájára.

Magyarország a 2018-as év első négy hónapjában átlagon felüli növekedési rátával járult hozzá a németországi beutazó turizmus pozitív mérlegéhez. Hazánk 244.356 vendégéjszakával 9,4 százalékos növekedést mutat az előző év hasonló időszakához képest, ez plusz 20.996 vendégéjszakát jelent.