Noszvajon főz a Stílusos Vidéki Éttermiség

 2013. szeptember 05. 18:17

A Stílusos Vidéki Éttermiség gasztromozgalom missziója, hogy minél szélesebb körben ismertesse meg magát és főztjét a hazai közönséggel, ennek érdekében az „éttermiségiek” turnén járják az országot - legközelebb Noszvajon találkozhatunk velük.

A csapat szeptember 8-án érkezik Noszvajra, ahol 12 étterem, 12 világnézet, 12 kreatív séf csap majd össze – ezúttal a szabad tűz körül.

A Heves megyei Noszvajon szeptember 6-tól 8-áig rendezik meg a Kemencés Napokat, amelynek hagyományos programját – kemencében sütés, zenés bortúrák, kézműves vásár – idén új elemmel gazdagítja a Stílusos Vidéki Éttermiség kulináris randevúja. A mozgalom tagjai vasárnap a Nomád Hotel kertjében igyekeznek főztjükkel kedvet csinálni ahhoz, hogy a vendégek az év többi napján is kocsiba üljenek, és vállaljanak némi utazást a jó kosztért, illetve a stílusos vidéki vendéglátásért.

A tematikus hívó szó ezúttal a szabad tűz. Ennek jegyében kell bemutatniuk a séfeknek, mit tudnak nomád körülmények között – nívós konyhai berendezések híján – grillen, wokban, tandori kemencében, hagyományos magyar kemencében, illetve egyéb módon előállítani szabad tűzön.

 

Ott lesz Noszvajon az Anyukám Mondta Encsről, a Chianti Étterem Veszprémből, az Ikon Étterem Debrecenből, a Macok Egerből (az egykori Imola Udvarház), a Kistücsök Étterem Balatonszemesről, a Mandula Étterem és Borbár Villányból, a Manga, Mangalica Gasztroműhely Etyekről, a Nomád Hotel mint házigazda, a Rosinante Étterem Szigetmonostorról, a Viator Apátsági Étterem Pannonhalmáról, a Walter Vendéglő Perbálról. A meglepetésvendég pedig a budapesti Sarki Fűszeres, amely Újlipótvárosban évek óta méltó módon képviseli a vidéki gasztronómiát.

A találkozó nem csak gasztronómiailag lesz érdekes, a Nomád Hotel szeretné meghonosítani Magyarországon a glamping stílust. A kifejezés a glamorous és a camping kifejezés összevonása, és a stílusos kempingezést jelöli. A vendégek a kiállított sátrakban azt is kipróbálhatják majd, hogyan lehet kényelmesen, hangulatos kiegészítők között kempingezni.