November 12-én búcsúzik a Budai Vigadó

Forrás: MTI

 2016. november 08. 13:40

Egész napos, neves népzenei és világzenei előadókat, táncházat, gyerekprogramokat, fényfestést és más játékokat is felvonultató vigadalommal búcsúzik a közönségtől a másfél évig tartó belső felújítási munkálatok előtt álló Budai Vigadó november 12-én, szombaton.

Fotó: budapestfolk.com

 

A Házelhagyó Vigadalom programjai között pánikszoba és kincskereső-házfeltáró játékok, mesehallgatás, kézműves-foglalkozások, kezdő és haladó szintű tánctanulás is szerepel, de lehetőség lesz épületbejárásra Nagy Csaba építésszel. Fellép Szalonna és Bandája, Herczku Ágnes és a Banda, este pedig a Parno Graszt. Az ingyenes programokat hajnalig tartó táncház és folk-kocsma zárja a Tázló, a Babra, a Magos és a Bazseva zenekarok közreműködésével.

Az épületből október végén költözött ki ideiglenesen a Hagyományok Háza és a Magyar Állami Népi Együttes (MANE). A felújításnak köszönhetően a műemlékvédelmi szempontok legteljesebb figyelembevétele mellett új funkciókkal is bővül az épület. Többek között próbatermet kap a Magyar Állami Népi Együttes, befedik a belső átriumot, a színházterem visszakapja bálterem funkcióját, miközben profi táncelőadások bemutatására is alkalmas marad.