November közepén az újborokat ünneplik Pozsonyban

Forrás: turizmus.com

 2023. október 30. 18:21

A pozsonyi Prímás tér november 10-én és 11-én megtelik zenével, finom ételekkel és a pozsonyi borászok idei szüretből származó kínálatával.

A pozsonyi érsek a hagyományokhoz híven az esemény első napján, november 10-én megáldja az újborokat.

A fesztivált tavaly a Prímási-palota udvarán tartották, idén azonban kiterjesztik a Prímás térre és a környékén lévő udvarokra. A két nap alatt felfedezhetjük a dévényi, pozsonyszőlősi és récsei borászok kínálatát, és különféle őszi gasztronómiai különlegességeket is kóstolhatunk.

November 10-én és 11-én rendezik meg a Fiatal Borfesztivált Pozsonyban

Fotó: Szlovák Turisztikai Képviselet

 

Az esemény ideje alatt a Pozsonyi Városi Múzeum este 8 óráig meghosszabbította a nyitvatartási idejét, szombaton pedig a Nemzeti Borszalon is nyitva tart. Esténként 19 és 21 órai kezdettel bortúrákat tartanak a Prímás térről, végigvezetve a látogatókat a teljes borútvonalon, megállva az egyes udvarokon.

A Fiatal Borfesztiválon különleges tematikus sétákat is rendeznek. Szombaton 14 órakor a vakok és gyengénlátók számára tartanak sétát Mária Terézia és a pozsonyi bor nyomában címmel, míg fél háromtól a siketek számára mutatják be a pozsonyi borutat szlovák jelnyelvű tolmács kíséretében. Utóbbi sétát a délután folyamán még egyszer megrendezik 16 órától, ekkor már tolmács nélkül. A séták magyar idegenvezetővel is elérhetőek, azonban regisztrációhoz kötöttek.