Nyár, Teátrum, Szentendre

Forrás: turizmus.com

 2016. május 14. 10:35

Bár Szentendrét a festők városának szokták nevezni, ma már a művészetek minden műfajában világszínvonalú produkciókkal várják egész évben a látogatókat. De különösen így van ez nyáron.

A 2016-os július–augusztusi programokról Gyürk Dorottya, a város kulturális ügyekért felelős polgámester-helyettese elmondta, a kortárs festők közül 15-20-an kinyitják műhelyeiket, hogy ne csak a kiállítótermekben ismerkedjenek meg az érdeklődők az alkotásokkal, azok születésével.

A Szentendrei Teátrum és Nyár fesztivál programkínálata az előző éveknél is gazdagabb. Változatos műfajú színházi előadások, komoly- és népzenei, valamint világzenei és jazzkoncertek szórakoztatják a nagyérdeműt.

A Teátrum idén megújult logóval és új kommunikációs felületekkel illeszkedik a város friss arculatába. Bemutatják Daniel Glattauer: Párterápia című színdarabját, de vendégelőadásokat is láthat a közönség a Városháza és a Ferenczy Múzeum udvarán.

Újdonságnak számítanak a lakásszínházi estek. A Művészetmalom nyaranta a kiállítások mellett a társművészeteket is befogadja. Idén többek között a Budapest Jazz Orchestra, a Vujicsics Együttes valamint a Kiscsillag ad koncertet.

Mindig népszerűek az ingyenes szabadtéri programok is: július 23-24-én rendezik a dunai hagyományokhoz kötődő Ister-napokat, illetve a már hagyományosan késő éjjelig zsibongó programokkal kecsegtető Szentendre éjjel-nappal fesztivált.