Nyár végi gasztronómiai fesztiválok Debrecenben

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 26. 13:05

A virágkarnevállal nem ért véget a fesztiválszezon Debrecenben, újabb és újabb nagyszabású események töltik meg a város tereit a következő napokban, hetekben is.

Jelenleg is zajlik a főtéren a 3×3-as kosárlabda világbajnokság, a Nagyerdőn pedig a Nagyerdei Szabadtéri Játékok.

Gasztronómiai fesztiválok sora kényezteti majd érzékszerveinket a nyár végén, melyek sora a Belvárosi Piknikkel kezdődik, majd a Debrecziner Gourmet Fesztivállal és a ZAMAT Fesztivállal folytatódik, a sort pedig egy hamburger fesztivál zárja.

Szeptember első hetében nyit az Ünnepi Könyvhét, indul a Vojtina Bábszínház új évada, a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség pedig féléves programsorozattal kedveskedik a helyieknek és a városba látogató turistáknak.

Már javában zajlanak az Óz, a csodák csodája próbái a Csokonai Színházban. A produkció augusztus 27-én mutatkozik be a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon.

Hat nap alatt négy helyszínen rendezi meg az első oDEon FIESZTÁt, a Fiatalok és Egyetemisták Színházi Találkozóját a Debreceni Egyetemen működő oDEon Színház.

Az Ünnepi Könyvhét egyedülálló magyar kulturális rendezvénysorozat: több mint kilenc évtizedes múlttal, s évről évre töretlen sikerrel és népszerűséggel.

 

Fókuszban a gasztronómia

A soron következő programok fókuszában a gasztronómia áll, így akár a street food, akár a fine dining hívei vagyunk, kedvünkre válogathatunk a város és az ország legjobb vendéglátóhelyeinek kínálatából.

Egy program a gazdag őszi debreceni kínálatból

Fotó: ZAMAT Fesztivál

Belvárosi Piknik

Egy igazán különleges nyárzáró rendezvényre invitálnak Debrecen neves vendéglátóhelyei: augusztus 28-án, szombaton a Dósa Nádor téren rendezik meg a Belvárosi Pikniket.

Debrecziner Gourmet Fesztivál

Idén szeptember 3. és 5. között újra találkozhatunk a legismertebb magyar séfekkel, éttermekkel az immár ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Debrecziner Gourmet Fesztiválon.

ZAMAT Fesztivál

A Debreczeni ZAMAT Fesztivál 2021-ben immár tizedik alkalommal várja a finom ízek és a minőségi szórakozás kedvelőit a Nagyerdei Stadionnál.

Szeptember 17-19. között megújult környezetben, az ország legnagyobb rendezvénysátrával, Debrecen legismertebb éttermeivel, ízletes pálinkákkal, borokkal, kézműves sörökkel, országunk jellegzetes ételeivel és egész napos színes programokkal várnak mindenkit!