Nyáresti operamesék felnőtteknek a Margitszigeten – Carmen visszatér

Forrás: turizmus.com

 2021. június 22. 12:22

Június végén, nyolc év után újra visszatér a Carmen a Margitszigeti Szabadtéri Színház színpadára. A világsikerű produkciónak, június 25-én és 27-én ráadásul egy itthon még soha nem látott feldolgozását láthatják majd a nézők.

„A Margitszigeti Színház június elején, az elsők között nyitotta meg a 2021-es nyári szezonját. Budapest legnagyobb szabadtéri színházában a közönség végre élő tapssal köszönhette meg a művészek, az alkotók teljesítményét – idézi a színház közleménye Bán Teodórát, a színház vezetőjét.

"A június 3-án elindított szezonban már több olyan nagy bemutatót és koncertet tartottunk, melyet a közönség aktív részvételének, és a nyári időjárásnak is köszönhetően határozottan sikeresnek tekintünk" – tette hozzá.

És most elérkezett a már nagyon várt Carmen bemutató a Margitszigetre is – a tavaszi bécsi előadást követőn –, melyet a Margitszigeti Színház, állandó partnerével, a Magyar Állami Operaházzal együttműködésben visz színre, Calixo Beito rendezésében. Bár a rendező stábja nemzetközi, a szereposztás ez alkalommal tisztán magyar operaénekesekre épül.

A jól ismert Carmen új köntösbe bújva lesz látható Margitszigeten

Fotó: Margitszigeti Színház

Bretz Gábor és Brickner Szabolcs is világot látott művészek, akik ez alkalommal itthon csillogtatják meg tehetségüket, Carmen szerepében pedig Szántó Andreát láthatja és hallhatja majd a nagyérdemű a Margitszigeten.

A jól ismert Carmen új köntösbe bújik az operarendezés Tarantinójaként emlegetett katalán művész, Calixto Bieito munkája által.

A Bieito-rendezés egyébként már az egész világot bejárta, a legnagyobb színházak tűzték műsorra, egytől-egyig nagy sikert avatva az örök klasszikus, húsbavágóan éles, provokatív változatával.

„Ez a leggyakrabban játszott opera cím Magyarországon, a közönség nagyon szereti a darabban uralkodó tüzes, andalúz érzelmeket és indulatokat. S bár a járvány miatt az emberek elszoktak az ilyen jellegű programoktól, a tömegrendezvényektől, őszintén remélem, hogy nyáron, a szabadtéri színházba szívesen jönnek majd, és teltház előtt játszhatjuk a produkciót" – hangsúlyozta Ókovács Szilveszter, az Operház főigazgatója, aki a Margitszigeti Színház és az Opera közel egy évszázados kapcsolatáról is mesélt.

A Margitszigeti Színház és az Operaház jó kapcsolatának köszönhetően a nyár folyamán, július 23-án a közönség még találkozhat az Operaház zenekarával és énekkarával a VERDI Ünnep alkalmával, ahol a közönség „best of" nyitányok, nagy operakórusok, operarészletek válogatásával ünnepelheti a szerzőt, kiváló vendégszólistákkal, Arturo Chacón Cruz  (tenor), Maria Grazia Schiavo (szoprán) és Kálmándy Mihály (bariton) szólistákkal fűszerezetten. A koncert karmestere Kocsár Balázs lesz.