Nyáresti táncélmények élőben a Millenárison

Forrás: turizmus.com

 2020. június 25. 15:39

TáncPark címmel indítja a Nemzeti Táncszínház nyáresti, szabadtéri táncestjeit július 16-án a Millenárison. Az egy hétig tartó rendezvénysorozaton a flamenco, a tangó, a kortárs és a hagyományőrző magyar táncokat ismerhetik meg a nézők.

Az idei rendezvény kínálatának középpontjában a folklór áll: hazai és nemzetközi néptánckavalkáddal készül a Nemzeti Táncszínház.

A programsorozatot Pirók Zsófia és a FlamenCorazónArte Táncszínház nyitja meg július 16-án FlamenKoktél című produkciójával, amelynek hozzávalói az ízes énekek, a tüzes dallamok, pezsdítő ritmusok, valamint két elbűvölő táncos.

A Duna Művészegyüttes Magyar Táncképek című előadását a Kárpát-medence autentikus néptáncait bemutató és feldolgozó koreográfiák alkotják.

Július 16-án indul a TáncPark a Millenárison

Fotó: Nemzeti Táncszínház

Érzékiség, szerelem, szenvedély – Magyarország népszerű tangótáncosai, Budai László valamint vendégei varázsolják a TáncPark színpadára két alkalommal a bohém milongát, a kavargó valsot és a mágikus tangót, amelyek Buenos Airesen és Montevideón kívül a világ más nagyvárosait is sorra meghódították.

A Feledi János – Feledi Project ismét élőzenés táncelőadásra készül: Bartók Béla Román népi táncok művének jazzadaptációját mutatják be az Oláh Dezső Trióval, Hat Tánc címmel.

A TáncPark zárásaként a Magyar Nemzeti Táncegyüttes méltán híres Élő Tánc-Archívum elnevezésű sorozatának Kalotaszeg című előadását mutatja be.

A programsorozat alatt esőnapot nem tartanak, rossz idő esetén a produkciók a Nemzeti Táncszínház Nagytermébe költöznek.

Részletes program ITT.


A rovat belföldi turisztikai híreinek megjelenését a SZÉP-kártya szponzorálja.