Nyári fesztiválon mutatkozott be Németországban Vas megye

Forrás: turizmus.com

 2015. július 06. 14:19

Magyarország müncheni főkonzulátusa „Magyarország értékei" címmel egy rendezvénysorozatot indított, amelynek keretében a magyar megyék kapnak bemutatkozási lehetőséget a bajor fővárosban.

Elsőként, a Nyári fesztivál keretében Vas megye turisztikai értékeivel és ízeivel ismerkedhettek meg a meghívott német turisztikai szakemberek, valamint üzletemberek.

Vas megye turizmusának helyzetéről, kínálatáról Haller Ferenc, a Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft. ügyvezetője, a Vas Megyei Turizmus Szövetség alapító tagja tájékoztatta az eseményen megjelent mintegy száz érdeklődőt. Az interaktív prezentáción a vendégek számos kérdést intéztek a magyar turisztikai szakemberhez.

Ezt a vasi helyi termékek bemutatója követte a főkonzulátus udvarán.  A közönség megízlelhette a körmendi Babati Hús füstölt áruit, a répcelaki Pannontej, valamint a jáki Rácz Major sajtjait, tejtermékeit. A remek ízekhez finom borok dukáltak, Fazekas Pincészet Somlóról, Garger Imre pedig Vaskeresztesről vitte el Münchenbe legjobb borait.  A kínálatból természetesen nem hiányozhatott a pálinka sem: Birkás Pálinka Győrvárról, valamint Buti Pálinka Vönöckről mutatta meg, hogy milyen kiváló hungarikumok készülnek a megyében. A bemutatón a résztvevők megismerkedhettek a gyógyhévíz alapú kozmetikumok, gyógyhatású készítmények gyártásával, forgalmazásával foglalkozó Smederg Bt-vel is.