Nyári Sportágválasztó – Mozogj nyáron is!

Forrás: turizmus.com

 2015. július 01. 17:47

Siófok nemcsak a Balaton, hanem a sport fővárosa is lesz július 18-án, amikor nagystrandja ad otthont a Nyári Sportágválasztó rendezvénynek.

A Nagy Sportágválasztó legújabb rendezvénye elsősorban a nyáron, strandon, vízben, víz közelben gyakorolható sportágaknak ad teret a bemutatkozásra. A sportágak sorában szabadidős és versenysportágak egyaránt megjelennek: kipróbálható lesz többek között az úszás, a vízilabda, a kajak, a kajakpóló, a sárkányhajó, az evezés, az állva evezés, a strandröplabda, a strandfoci, a strandkézilabda, az asztalitenisz, a splitt-pong, a strandtenisz, a búvár szakágakból a víz alatti hoki, a víz alatti rögbi és az uszonyos búvárúszás, de megismerhető lesz az életmentők tevékenysége is, ezen felül lesz sporthorgászat, sakk, bocsa, petanq ue és tollaslabda, de azt is megtudhatják a látogatók mi is az a sportlétra vagy a „sportpohár"/speed stacks?

A sportágakat sportszakemberek, edzők képviselik, így szakszerű információkkal is szolgálnak az érdeklődőknek. A Nyári Sportágválasztóról nem fognak hiányozni a neves sportszemélyiségek, olimpikonok sem, akikkel több esetben együtt is lehet majd sportolni a rendezvényen.

A rendezvényen kiemelt szerepet kap a fogyatékkal élők sportolási lehetőségeinek bemutatása, egyrészt informálisan a szervezetek tevékenységét, illetve interaktívan, a speciális parasportágakat bemutatva.