Nyári szórakozás a Familyparkban

Forrás: turizmus.com

 2017. július 06. 11:12

Nemrég indult el a nosztalgiát ébresztő erdei gyorsvonat (Waldexpress), amellyel az érdeklődők a Familypark természeti világában utazhatnak.

A kisebbek mopeddel menekülhetnek a hóbortos nagyi elől ­– mindezt júliusban és augusztusban szombatonként egészen 20 óráig.

Ausztria legnagyobb szabadidőparkja a felfokozott érdeklődésnek köszönhetően idén is meghosszabbított nyári nyitvatartással várja látogatóit.


Ausztria legnagyobb szabadidőparkja különösen a nyári időszakban a családok kedvelt utazási célpontja. Forró nyári napokon igazi felfrissülést nyújtanak a vízi látványosságok, mint a Kroko-vízisikló vagy a repülő halak (Fliegende Fische). A kisgyermekes családok igazán otthonosan érezhetik magukat az árnyas tölgyerdőben, ahol felkereshetik az állatsimogatót, vagy új játékokat is kipróbálhatnak.

Először 2016-ban nyílt arra lehetőség öt szombaton át, hogy a parkot esténként is felfedezhessük. A pozitív visszajelzésekre alapozva a park látogatói az idén júliusban és augusztusban szombatonként két órával tovább (este 8 óráig) élvezhetik a park nyújtotta szórakozási lehetőségeket – mindezt a szokásos jegy áráért.


Igazán különleges élményt ígér az új mászórészleg, a Kecskekényeztető (Ziegengaudi) is. 2016 óta a kecskék a 8 méter magas, sziklás lejtőn kedvük szerint ide-oda ugrándozhatnak. A létesítmény közepén most a látogatók számára egy kalandos akadálypálya is létesült. Mintegy 140 méternyi út szövi át a kecskék birodalmát, függőhidakkal és egymásba fonódó ösvényekkel tarkítva. Természetesen a kecskéket simogatni és etetni is lehet.