Nyári turisztikai idénynyitó a Magas-Tátrában

Forrás: turizmus.com

 2020. június 11. 13:20

Június 14–16. között programsorozattal nyitja meg a nyári turisztikai szezont a világ legkisebb óriáshegysége, a Magas-Tátra, fiataloknak, idősebbeknek, edzettebbeknek és a kényelmes túrát kedvelőknek egyaránt számos aktivitást kínálva.

 

Június 14-én 10.35 és 17.45 között a Poprád–Ótátrafüred (Starý Smokovec) útvonalon 1913-ban és 1969-ben gyártott, nosztalgia tátrai villamosokkal vonatozhatnak az érdeklődők. A személyzet korhű egyenruhában, zenekar kíséretében és verklissel várja az utazókat.

Az 1913-ban gyártott Kométa szerelvényhez csatolják az 1908-ban gyártott, nyitott látvány vonatkocsit, amelyből megcsodálhatók a Magas-Tátra szépségei. A nosztalgia történelmi villamosok az egész nyári szezon alatt péntektől vasárnapig rendszeresen közlekednek. A menetrend a www.regiontatry.sk weboldalon található.

Június 15-én megnyitnak a tátrai turisztikai utak, ösvények a nagyközönség számára. A szimbolikus megnyitó 10 órakor lesz a Tarajkán (Hrebienok). Innen indul az akadálymentes turisztikai útszakasz is a mozgássérültek számára. Az Ótátrafüred (Starý Smokovec) – Tarajka (Hrebienok) – Rainer menedékház (Rainerova chata) szakasz piros jelzéssel, alkalmas babakocsik és kerekesszékesek közlekedésére is.

A Magas-Tátrában 8 akadálymentes turistaút található.

A Magas-Tátra kínálta programokból nem hiányozhat a művészet sem. A hegység természeti értékeit Jaroslav Vyhnička fotókiállításán keresztül is megcsodálhatjuk. A június 16-án 16 órakor nyíló tárlatot a Flóra Villában Ótátrafüreden (Starý Smokovec) tekinthetik meg a látogatók.

(X)

.