Nyáron ismét képzőművészeti fesztivált rendeznek Pécsen

Forrás: MTI

 2023. február 16. 17:07

Ismét megrendezik a 2021-ben sikeresen debütált LOKART képzőművészeti fesztivált június 21. és 25. között Pécsen. Ráhangolódásként a két évvel ezelőtti esemény három díjazottjának a munkáiból zajlanak kiállítások a városban.

A Pécsi Galéria és a kulturális negyedben található m21 galériát is üzemeltető Zsolnay Örökségkezelő (ZSÖK) Nkft. közleményükben emlékeztettek: két éve a LOKART fesztiválon a kritikusok három díjat is odaítéltek, a fődíjat Palatinus Dórának, illetve egy megosztott díjat Burkus Juditnak és Vercz Szilviának; az ő kiállításaik láthatók februártól a pécsi belvárosban.

A művészek munkáit korábban bemutatták Aradon, Pécs város napja alkalmából, valamint a franciaországi Aix-en-Provence-ban, ahol az európai kulturális örökség napja alkalmából a Vasarely Alapítvány múzeumában két hét alatt több ezer érdeklődő tekintette meg az alkotásokat.

Pécs újra megrendezi a LOKART kortárs vizuális művészeti fesztivált

Fotó: Zsolnay Kulturális Negyed/Facebook

A www.pecsigaleriak.hu címen, ahol a tárlatokról is olvasható tájékoztatás is , a június 21. és 25. között zajló LOKART-ról, Pécs kortárs vizuális művészeti fesztiváljáról azt írják: az idei rendezvény országos meghívásos kiállítás lesz. Fő eseménye a Zsolnay Negyed m21 Galériájában valósul meg, ugyanakkor a kortárs képzőművészet jelen lesz a Pécsi Galériák kisebb kiállítótereiben, illetve városszerte különböző alternatív helyszíneken is.

A LOKART-ot szakmai beszélgetések is színesítik, amelyeken az érdeklődők megismerkedhetnek a meghívott külföldi városok képzőművészeti eseményeivel, a műkereskedelemmel, a legújabb kortárs művészeti trendekkel, a kortárs művészet témakörét érintő könyvekkel és kiadványokkal.