Nyáron új fogadóépület várja a vonatozókat Pálházán

Szerző: Mentusz Károly

Forrás: turizmus.com

 2019. február 25. 09:59

125 millió forintos beruházással új, modern fogadóépületet alakítanak ki Pálháza központjában. A fejlesztés az Északerdő Zrt. által fenntartott Pálházi Állami Erdei Vasút utazóközönségét is szolgálja majd.

Az erdei vasút végállomása mellett fekvő városközpont komplex fejlesztése során korszerűsítik az autóbusz-megállókat, valamint egy XXI. századi követelményeknek megfelelő új épületet is létrehoznak. A kiszolgáló helyiségekben több üzlet és büfé is helyet kap, továbbá információs pontot, mosdót, kerékpártárolót is kialakítanak – tudtuk meg Vereb Istvántól, az Északerdő Zrt. kommunikációs tanácsadójától. A beruházást 2018 végén kezdték el, és a tervek szerint idén nyáron készül el. A beruházást a hegyközi település és Sátoraljaújhely önkormányzata által elnyert konzorciumi pályázatnak köszönhetően valósítják meg.

A tervek szerint idén nyáron elkészül a beruházás

Fotó: Északerdő Zrt.

Az erdészeti részvénytársaság szakembereinek értékelése szerint a pálházi erdei kisvasút tavaly kiemelkedő évet zárt, miután 7500-zal több utast szállítottak, mint 2017-ben. Ez 22 százalékos növekedést jelentett.

A Hegyközben a nyári hónapokban utaztak a legtöbben a kis vonattal. Júliusban és augusztusban például egyaránt 10 ezerrel többen vették igénybe a szerelvényeket. Új menetrendet is életbe léptettek, melynek eredményeként a nyáron több, a főszezonon kívül viszont kevesebb vonatot közlekedtettek.