Nyáron újra megrendezik a Kapolcska tábort és kisfesztivált

Forrás: MTI

 2022. május 20. 12:33

Június 26. és július 3. között rendezik meg a VI. Kapolcska összművészeti kisfesztivált és tábort, amelyen kurzusok és koncertprogramok várják a fiatalokat és a családokat Kapolcson.

Az ötnapos tehetségkutató- és fejlesztő táborban 11 szekcióban 160 fiatal és 50 pedagógus vesz részt. Szirtes Edina Mókus vezetésével lesz például vonós szekció, de Fonó-Kapolcska, jazz-improvizációs, mélyvonós, kézműves, fotós és kreatív írás szekciókat is szerveznek tájékoztatta az MTI-t Márta István programigazgató.

A nemzetközi cimbalomszekció Erdélyből, Délvidékről, Csehországból és Szlovákiából érkező fiataljai klasszikus, népzenei és jazz-tanulmányokat is folytathatnak Herencsár Viktória, a Nemzetközi Cimbalomszövetség elnökének vezetésével.

A Bethesda Református Gyerekkórház szekciójában pedig a már gyógyult égéssérült, krónikus beteg vagy súlyos betegségből felépült gyermekek digitális projektfeladatokon keresztül ép társaikkal együttműködve alkothatnak.
A július 1-jén kezdődő kisfesztivál 60 programmal és 120 előadóval várja a közönséget. Fellép mások mellett a Cimbaliband, a Silband Szlovákiából, a Talamba Ütőegyüttes, Szirtes Edina Mókus, Juhász Réka és zenekara, a Tárkány Trió, Karácsony János James, a Daniel Speer Brass, Pintér Zsolt népmesemondó, a Bocskai István Református Központ zenekara, a Készenléti Rendőrség Fúvószenekara és a Hoppál Mihály Band.

A Kapolcska program idén is táborral és kisfesztivállal várja a fiatalokat és a családokat

Fotó: Kapolcska program / Facebook

Márta István elmondta azt is, hogy megkezdődött az Eger-víz patakművészeti őrség 13 településen a Balaton északi partján című különleges projekt előkészítése a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros programsorozat keretében.

A programban – amelynek névadója a Nagyvázsonyban eredő és a  Balatonba folyó, 32 kilométer hosszú Eger-víz patak – Nagyvázsony, Pula, Öcs, Vigántpetend, Kapolcs, Taliándörögd, Monostorapáti, Hegyesd, Diszel-Tapolca, Gyulakeszi, Kisapáti, Nemesgulács és Szigliget fogott össze. A program célja, hogy minél többen megismerjék a régiót, valamint az, hogy megalapozzák a majdani Eger-víz natúrpark megvalósulását.