Nyárra elkészül az Erdő Háza a soproni Lőverekben

Forrás: MTI

 2021. május 03. 12:52

Júliusban megnyitja kapuit az Erdő Háza ökoturisztikai látogatóközpont a Soproni Parkerdőben. A beruházás mintegy félmilliárd forintból valósul meg – közölte a soproni önkormányzat.

A tájékoztatás szerint a Muck területén épülő Erdő Háza 550 négyzetméteren mutatja be a Soproni Parkerdő élővilágát, 3D-s technika segítségével eleveníti meg a magyarországi nagyvadfajokat (őz, gímszarvas, dámszarvas, muflon és vaddisznó), valamint néhány, a területen élő apróvadfajt is.

A fejlesztés részeként egy információs pont és jegyiroda, valamint egy vendéglátóegység is épül, az épületből pedig egy fahídon juthatnak el a látogatók a vadasparkba.

A hosszú ideig a Muckon működő határőrség történetét leírásokkal és képekkel mutatják be.

Az épületek már állnak, az építkezés ütemterv szerint halad

Fotó: facebook.com/taegzrt/videos

A közlemény idézi Farkas Cipriánt, Sopron polgármesterét, aki szerint a beruházás egyedülálló, a létesítmény jól kiegészíti a Modern városok program soproni elemeit, amelyek a Lőverekben az elmúlt időszakban és jelenleg is megvalósulnak.

„A városrész ikonikus, így gondoskodunk arról, hogy – hasonlóan az óvároshoz – szép és vonzó legyen, hiszen mindkettőről híresek vagyunk” – fogalmazott a polgármester.

Az épületeket már felépítették, az építkezés ütemterv szerint halad.

A beruházással Sopron és a Soproni Parkerdőt üzemeltető Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. egy újabb állomásához ért el az aktív turisztikai hálózat fejlesztésében – zárul a közlemény.

Kapcsolódó cikkek