Nyárra tervezett győri fesztiválok maradnak el

Forrás: MTI

 2020. április 03. 18:25

A járványhelyzet miatt idén elmarad Győr több népszerű nyári fesztiválja, többek közt a Győrkőcfesztivál és a Szent László Napok is.

A Győrkőcfesztivált immár tizenharmadik alkalommal rendezték volna meg július első hétvégéjén. A szervező Vaskakas Bábszínház azt közölte, hogy a gyermekeknek szóló rendezvényt legközelebb 2021. július 2. és 4. között tartják meg.

A Győrkőcfesztivál három napján minden évben több mint tíz helyszínen csaknem ezer programot kínálnak a gyermekeknek Győr belvárosában.

A győri Vaskakas Bábszínház bejárata

Fotó: 123rf.com

A júniusra tervezett 16. Magyar Táncfesztivál és a 6. Gyermek Táncfesztivál is elmarad, amelyek a Győri Balett szervezésében valósultak volna meg.

Elmarad továbbá a Szent László Napok és a 16. Győri Rotary Fröccsnapok is a megyeszékhelyen – közölte a szervező Győri Művészeti és Fesztiválközpont.

A középkori lovagi világot megidéző Szent László Napokat hagyományosan június végén rendezik. A fröccsnapokat júliusban szokták megtartani, ahol a helyi és környékbeli Rotary Clubok kínálják boraikat. Az eseményen megemlékeznek Jedlik Ányosról, a szódavízgyártó készülék feltalálójáról is.