Nyárzáró kastélylátogatás lesz a kiscelli kastélyban

Forrás: MTI

 2017. augusztus 31. 19:13

Nyárzáró kastélylátogatást szerveznek szeptember 9-én a kiscelli kastélyban, ahol épületsétákon és tárlatvezetéseken keresztül mutatják be, miként lett barokk kolostorból kastély és bútorraktár a hírhedt Mágnes Elza hétvégi budoárja, majd hogy alakult át az épület később a főváros múzeumává.

A látogatók vezetéseken járhatják be az épületet, megismerhetik a kastély titkait muzeológusok vezetésével, este pedig a belső udvarban levetítik a Mágnás Elzáról készült Félvilág című filmet Kovács Patríciával, Kulka Jánossal és Gryllus Dorkával a főszerepben.

A vetítés előtt Gryllus Dorkával, a Mágnás Elza komornáját játszó színésznővel lesz beszélgetés - olvasható a múzeum MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményében.

A Kiscelli Múzeum

A program délelőtt tárlatvezetéssel indul a Fényűzés az Osztrák-Magyar Monarchiában című állandó kiállításban, délután pedig épületsétára és zseblámpás kriptatúrára várják az érdeklődőket.

Képzőművészeti tárlatvezetés lesz a Hajnal János - Budapest-Róma című, szeptember 10-én záruló időszaki kiállításban is, majd az egykori Schmidt-parkban lehet vezetett túrán részt venni.

A Különutak - Karl-Heinz Adler és a magyar absztrakció című kiállításban késő délután indul tárlatvezetés, amelyen Karl-Heinz Adler geometrikus épületplasztikáiból kiindulva megtudhatják az érdeklődők, hogy az 1970-es, 1980-as években a magyarországi középületeken milyen módon jelenhetett meg az autonóm művészetként egyébként elutasított geometrikus absztrakció.

Este még egy alkalommal lesz Mágnás Elza- és Schmidt Miksa-épületséta és zseblámpás kriptatúra, ezt követi a beszélgetés Gryllus Dorkával, majd a Félvilág vetítésével zárul a rendezvény.