Nyílt napot tart a budapesti Cervantes Intézet

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 08. 11:08

Szeptember 10-én a budapesti Cervantes Intézet nyílt napot szervez, ahol az érdeklődők ingyenes bemutatóórákon vehetnek részt, valamint az intézmény tevékenységét és páratlan könyvtárát is megismerhetik.

A spanyol a világ második nyelve az anyanyelvi beszélők számát tekintve 493 millió fővel – csak a kínai nyelvet beszélik ennél is többen –, öt kontinens 21 országában hivatalos nyelv. Számos ország oktatási rendszerében az angol után a spanyol a kötelező idegennyelv. Az Európai Unióban például a spanyolul tanulók száma évről évre nő, míg a francia és a német nyelv esetében ez a szám csökkenő tendenciát mutat – írja sajtóanyagában a budapesti Cervantes Intézet.

Az Európai Unió 27 országából 18-ban, köztük Magyarországon is a spanyol a legkedveltebb idegen nyelv, ha valaki új nyelvet kezd tanulni.

Szeptember 10-én nyílt napora várják az érdeklődőket a budapesti Cervantes Intézetbe

Fotó: Cervantes Intézet

A szeptember 10-i nyílt napon az érdeklődők ingyenes próbaórákon vehetnek részt, valamint megismerhetik a könyvtárat is. A klasszikus könyvtári szolgáltatások mellett, az Intézet elektronikus könyvtárral is rendelkezik: nagy mennyiségű digitalizált gyűjteménnyel, e-könyvekkel, podcastokkal, spanyol nyelvű kiadványokkal, magazinokkal és újságokkal várnak mindenkit.

Emellett a nyílt nap résztvevői az intézmény sokszínű tevékenységébe is betekinthetnek. Az intézet munkatársai rendszeresen szerveznek filmvetítéseket, koncerteket, irodalmi felolvasásokat, kiállításokat, vitafórumokat a legkülönbözőbb témákban, mint például tudomány, művészet, gazdaság vagy akár a sport.

Mint ismert, az Cervantes Intézetet 1991-ben hívta életre világszerte a spanyol állam azzal a céllal, hogy élen járjon a spanyol nyelv tanításában, valamint a spanyolországi és a spanyol nyelvű kultúra terjesztésében. Évente 80 ezernél is több diák tanul az intézetekben, a budapesti központ 2004 óta áll nyitva a spanyol nyelv és kultúra iránt érdeklődők előtt. A budapesti Cervantes Intézet rendezvényei megvalósításának és sikerességének érdekében több magánszervezettel, valamint állami intézménnyel működik együtt.

További információ a nyílt napról ITT olvasható.