Nyílt napot tart a Gyermekvasút vasárnap

Forrás: turizmus.com

 2023. január 17. 13:44

Január 22-én nyílt napot tart a Gyermekvasút, 10 és 16 óra között várják színes programokkal a kisvasút világa iránt érdeklődő gyerekeket Széchenyihegyen.

A gyerekek kipróbálhatják a széchenyihegyi állomás különböző vasúti berendezéseit. A legkisebbek jegyeket nyomtathatnak a jegykiadó számítógéppel, felpróbálhatják az egyenruhát, vagy akár kisfilmeket nézhetnek a mozikocsiban. Az iskolások bizonyíthatnak hangosbemondóként, betekinthetnek a váltókezelő munkájába, és az állomáson álló szalonkocsiban valódi vasutas felszerelések segítségével próbálhatják ki, mit csinál a jegyvizsgáló – olvasható a Gyermekvasút honlapján.

A nyílt nap alkalmával járműbemutatóval is várják az érdeklődőket Széchenyihegyen: kívül-belül meg lehet tekinteni egy kiállított gőzmozdonyt, a kis vasútbarátok felszállhatnak egy hagyományos Mk45-ös dízelmozdony és a budai hegyekben kuriózumnak számító Mk48-as dízelmozdony vezetőfülkéjébe is.

A nyílt napon színes programokon tekinthetnek be az érdeklődők a kulisszák mögé

Fotó: Széchenyi-hegyi Gyermekvasút

 

A hagyományos vonatok óránként közlekednek Hűvösvölgy és Széchenyihegy állomás között a rendezvény napján, a vonal felső szakaszán azonban félóránként gőzvontatású nosztalgiavonatok is indulnak a nyílt nap látogatói számára.