Nyíltcsarnok és minikoncertek a Műcsarnokban

Forrás: turizmus.com

 2021. július 13. 12:49

Ingyenesen látogathatóak a Műcsarnok kiállításai július minden keddjén, a NYÍLTCSARNOK kezdeményezés keretében! Ezenkívül ingyenes minikoncerteknek is otthont ad az intézmény.

Soha ilyen nagyszabású, átfogó koncepció mentén szerkesztett, mégis sokszínű fotókiállítás-sorozat együttesen nem volt látható még Magyarországon – hívja fel rá a figyelmet a 125 éves intézmény közleménye.

A Műcsarnok fotókiállításai az alábbi témákat járják körbe:

A fény képei | II. Fotóművészeti Nemzeti Szalon 2021 című kiállításon 208, a Képekben gondolkodnak | Filmesek fotói tárlaton 75, a Kik vagyunk | Fotográfiák képzőművészekről című kiállításon 44 fotográfus munkája látható, míg a FOTÓIKONOK – Archívumból történelem | Howard Greenberg Gallery, New York tárlata (amelyet augusztus 22-ig meghosszabbítottak) 41 világhírű fotográfust mutat be.

A Műcsarnok kivilágított épülete az aktuális kiállítások plakátjaival

Fotó: MTI/Mohai Balázs

 

Július 15-től Magyar Sajtófotó Kiállítás a Városligetben

Az intézmény arra is felhívja a figyelmet, hogy aktuális fotókiállításaikhoz kapcsolódóan, július 15-től a Városliget Műcsarnok melletti területein kerül megrendezésre a 39. Magyar Sajtófotó Pályázat és Kiállítás, melyre 296 fotográfus 2515 pályaművel, összesen 7237 képpel nevezett.

További információ a Magyar Sajtófotó Pályázat portálján.

 

Minikoncertek a Műcsarnokban

Nyári hétvégeken a Műcsarnok teraszán ad koncerteket a Voices of Budapest egy formációja: régi pesti sanzonok és dalok tangóharmonika kisérettel.

A mini előadásokra július 17., 31., augusztus 28., 29. 15 órakor kerül sor, ezek mindegyike ingyenesen látogatható.

Közreműködők: Szilágyi Éva, Bardóczy Attila énekesek, Berec Péter tangóharmonika

Zenélő Budapest – a Műcsarnok oszlopcsarnokában négytagú szaxofonegyüttes ad ízelítőt klasszikus művek dzsesszfeldolgozásaiból, alkalmanként húsz percben.

Időpontok: minden pénteken és vasárnap 11:00 és 11:30 órakor

Részletes program és információ a koncertekről a zenelobudapest.hu oldalon található.