Nyíregyháza partnervárosi szövetsége Bielsko-Bialával

Forrás: turizmus.com

 2018. június 15. 09:18

A partnervárosok rendezvényén a nyíregyházi turisztikai attrakciókat is bemutatták a dél-lengyelországi városban – adta hírül a város TDM szervezete.

14. alkalommal rendezték meg Bielsko-Bialában a Partnervárosok Fesztiválját, ahol Nyíregyháza is képviseltette magát. Kovács Ferenc polgármester aláírta a két város közötti partnervárosi együttműködést, a város főterén Nyíregyháza attrakcióival ismerkedhettek meg az odalátogatók, és az Igrice Néptáncegyüttes is bemutatkozott.

Több ezren érkeztek Európa különböző részeiről Bielsko-Bialába. Az eseményen azok a városok delegációi képviseltették magukat, amelyek partnervárosi kapcsolatban állnak Bielsko-Bialával. A cél az volt, hogy mindenki bemutathassa saját területének kultúráját, közelebb kerüljenek egymáshoz és újabb együttműködések szülessenek. A rendezvény egyik főszereplője Nyíregyháza volt, mivel ünnepélyes keretek között aláírták a partnervárosi együttműködést a két város között.

Az Igrice táncegyüttes is bemutatkozott

Fotó: turizmus.com

„A cél az, hogy a városi vezetők segítségével minél szélesebb körben lehetővé tegyük a város lakosságának, civil szervezeteinek, tömegsport szervezeteinek és egyéb társadalmi csoportjainak, hogy egymáshoz utazhassanak, hogy egymást és egymás kultúráját megismerhessék” – mondta Lubomir Zawierucha, Bielsko-Biala alpolgármestere.

Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere kiemelte, hogy több szempontból is fontos ez a kapcsolat Nyíregyháza számára, évek óta kiemelkedő az együttműködés, az aláírással pedig ezt pecsételték meg.

„Nagybányán találkoztunk, és ahogy mondtam is a beszédemben, ez nem csak a lengyel-magyar barátság nagyon szép példája, ami a két város között kialakult, hanem a partnervárosi kapcsolatokat is erősíti” – monda Kovács Ferenc.

Lubomir Zawierucha és Kovács Ferenc aláírja a dokumentumot

Fotó: turizmus.com

A Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. munkatársai a kétnapos rendezvényen népszerűsítették Nyíregyházát a Bielsko-Biala főterén felállított standnál.

„Ez már a harmadik alkalom, hogy megjelenünk a Partnervárosok Fesztiválján és nagy örömünkre szolgál, hogy egyre többen ismernek meg minket, ezért hoztunk újdonságokat és csomagajánlatokat azoktól a szállásadóktól, akikkel mi partnerként együttműködünk, illetve új elemként elhoztuk az állatpark fehér tigrisét” - tette hozzá Furkóné Szabó Marianna a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Kapcsolódó cikkek