Nyíregyháza volt a Vásárhelyi Forgatag díszvendége

Forrás: turizmus.com

 2017. augusztus 30. 16:51

2017. augusztus 25-27. között Nyíregyháza volt a Vásárhelyi Forgatag díszvendége, s az elvitt attrakcióknak köszönhetően igazán sikeres három napot tudhat maga mögött a város.

A programok már augusztus 18-án elkezdődtek a városban, de a hivatalos megnyitóra augusztus 23-án került sor a Kultúrpalotában, melynek keretében dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere is köszöntötte a közönséget.

A Nyíregyházi TDM által koordinált programok a Ligetben várták a látogatókat, melyek közül a kisgyermekes családok körében a LEGO gyermeksarok örvendett a legnagyobb népszerűségnek. Ugyancsak nagy látogatószámot vonzott a Sóstói Múzeumfalu kézműves kuckója, ahol nemcsak kézműveskedni és mesét hallgatni lehetett, hanem a népi játékokat is kipróbálhatták a lurkók.


A felnőttek körében közkedvelt volt a három eredetvédett pálinka kóstolója és az Aquarius Fürdőgyógyászat frissítő masszázsa. A szombati napon a Nyírségi Ízkirályok jóvoltából bográcsgulyást kóstolhattak a vendégek, a táncos lábúak pedig együtt rophatták a Szabolcs Néptáncegyüttes tagjaival a tirpák táncokat a nyíregyházi stand előtt, és egy fergeteges táncbemutató részesei is lehettek. A „sportforgatag" keretében a szombati napon kerekasztal beszélgetésre került sor a nyíregyházi Veress Amarilla kerekesszékesvívó paralimpikonnal.

Mindezek mellett természetesen turisztikai ajánlóval is vártuk az érdeklődőket, akik előtt nem volt ismeretlen a Nyíregyházi Állatpark, de sokan jártak már a sóstói fürdőkben is. Nagy érdeklődés volt a Nyírség Turizmusáért Egyesület Őszi kiadványa iránt, amely kifejezetten a Vásárhelyi Forgatagra készült az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő pályázati támogatásának felhasználásával.

A Nyíregyházi standon a turisztikai attrakciók mellett az egyesület tagjainak lehetőségeivel, programjaival, csomagajánlataival is megismerkedhettek az érdeklődők. A nyíregyházi sátrakban a kvízjátékot kitöltők között LEGO ajándékokat és a fürdő, az állatpark és a múzeumfalu belépőit sorsoltuk ki. A Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. jóvoltából a főnyeremény egy két éjszakás, két főre szóló wellness üdülés volt a Fürdőház Hotelben.


A turisztikai attrakciók összefogása egy sikeres bemutatkozást eredményezett, mely várhatóan a vendégéjszakák további növekedésében is megmutatkozik majd – nyilatkozta Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.