Nyit a Balaton első jégpályája, jön a lellei GasztroPiknik

Forrás: turizmus.com

 2022. december 01. 11:27

December 1-jén a Balatonon elsőként nyit a balatonlellei műjégpálya, hétvégén pedig a karácsonyi vásár is érkezik, de a GasztroPiknik és a Mikulás Regatta vitorlásverseny miatt is érdemes lesz a balatoni településre látogatni.

December 3-án elkezdődik Balatonlelle legnagyobb téli rendezvénye, az Adventi Fesztivál, sőt, a rezsiválság nehézségei ellenére megkezdi hatodik szezonját a műjégpálya is. A pálya mellett idén is lesz téli finomságokat kínáló hütte, lehet korcsolyát és fakutyát bérelni, lehetőség lesz korcsolyaélezésre, korcsolyaoktatásra és számtalan különleges programmal is várják a kicsiket és nagyokat. A BL YachtClub felajánlásának köszönhetően a balatonlellei lakosok lakcímkártya felmutatása mellett egész szezonban ingyen használhatják a pályát hétköznaponként.Az idén nyolcadik alkalommal megrendezett Balatonlellei Karácsonyi Vásárban közel harminc különleges kézműves árussal találkozhatunk. "Az idei évben még a karácsonyi bögrénket is új dizájnnal láttuk el, amit bárki megvásárolhat a vásárban” – mondta el Tóth Balázs, a Hello Balatonlelle Egyesület elnöke, a vásár ötletgazdája és főszervezője.

lelle_jegpalya

December 1-jén nyit a műjégpálya Balatonlellén

Fotó: Hello Balatonlelle

Az idén jubileumot ünneplő Téli Vitorlás Versenysorozat is indul a hétvégén, mégpedig a Mikulás Regattával. “Évről évre tapasztalható a téli vitorlázás népszerűségének növekedése, egyre több hajós gondolja úgy, hogy nemcsak a nyári hónapokban, de az év bármely időszakában lehet egy jót hajózni, és erre kiváló lehetőség a Téli Vitorlás Versenysorozat” – mondta Karsai Gábor, a verseny főszervezője.Hatodik alkalommal rendezik meg ezen a hétvégén a GasztroPikniket, a parton felállított fűtött rendezvénysátorban jelen lesz a Balaton több meghatározó étterme, számos borászat, cukrászda és pálinkafőzde. Az északi partról itt lesz a Kalóz Strandbisztró, a Hatlépcsős Étterem, a Semola Pastfood, délről érkezik a Nádfedeles Halsütő, a Pócz Borbisztró, a Villa Strandbisztró és megkóstolhatjuk a vendéglátó BL YachtClub és a kizárólag Balaton régiós termékeket áruló BL Delikát finomságait. A borászatok közül kóstolhatunk – a teljesség igénye nélkül – a Konyári, a Bujdosó, a Gyukli és a Hujber borokból, a Fenegyerek pálinkájából és a Garamvári pezsgőkből, míg a Béládi cukrászműhely különleges minden mentes süteményei hozza el.

Adventi vásár Balatonlellén

Fotó: Hello Balatonlelle

Az idei Adventi Fesztiválon a látogatók három fontos célt is támogathatnak: a GasztroPikniken minden eladott adag étel árának egy része egy SMA betegségben szenvedő helyi kisfiú megsegítésére megy. A Mikulás Regatta nevezési díjának egy része a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának Rupert nevű mentőhajójának felújítási alapjába kerül. Ezen kívül több helyen fizethetnek a látogatók pénz helyett csokoládéval, amit a szervezők Füred Kapitány segítségével a Mikulásgyárnak juttatnak el.