Nyit a Moulin Rouge-ban az Operettszínház új játszóhelye

Forrás: MTI

 2017. április 18. 13:45

Csütörtökön nyílik meg a Budapesti Operettszínház új játszóhelye a hajdani Moulin Rouge helyén: a Kálmán Imre Teátrum színpadán elsőként a névadó szerző Riviera girl című darabját mutatják be.

A Budapesti Operettszínház mintegy száz év után nyitja újra össze főépületével az 1922-ben leválasztott, később Moulin Rouge néven ismert épületrészt. A színház egyedi színpadtechnikával felszerelt kamara-játszóhellyel gazdagodik, amely 160-180 néző befogadására alkalmas. Az egykori Moulin Rouge színpadát egy kicsit kibővítették, kivették a szeparékat és mobil nézőteret hoztak létre. A színház előcsarnoka is megújul, az átépítés után Teátrum Café néven kávézó és étterem várja a vendégeket – tájékoztatott Lőrinczy György, a Budapesti Operettszínház főigazgatója.

A tervezés és átépítés csaknem két évig tartott, mintegy 450 millió forintból valósult meg, 90 százalékban állami, 10 százalékban önkormányzati forrásból.

A kép a Kálmán Imre Teátrumot bemutató március 22-i sajtótájékoztatón készült

Fotó: MTI / Bruzák Noémi

A nyitódarab a Csárdáskirálynő Broadway-változata, amelyet először 1917-ben, száz éve állítottak színpadra New Yorkban. Az átiratot Guy Bolton és a világhírű angol szatirikus szerző, P. G. Wodehouse készítette és még sosem játszották Magyarországon. A Kerényi Miklós Gábor rendezte előadás további érdekessége, hogy a nézők között játszódik, "belakja" a Moulin Rouge teljes egykori épületrészét.

A Riviera girl csütörtöki premierjét követően a jövő héten a Kreatív kapcsolatok című négyszereplős kortárs operát mutatják be Székely Kriszta rendezésében. Májusban és júniusban Orfeum Fesztivált rendeznek, amelynek előadóestjeivel az orfeumi világ, az épület története előtt tisztelegnek.

A Kálmán Imre Teátrum színpada

Fotó: MTI / Bruzák Noém

 

Kapcsolódó cikkek

Sűrű lesz a Müpa évada

2017. január 10.