Nyit a Római-parti Plázs, Budapest egyetlen ingyenes dunai fürdőhelye

Forrás: turizmus.com

 2023. június 30. 10:45

Az Óbudai Nyár keretében június 30-án újra megnyit a Római-part közkedvelt, ingyenes strandja, a Plázs, amely augusztus 20-ig várja a fürdőzni vágyókat.

A Római-part szabadstrandja már harmadik éve várja a víz szerelmeseit.

Az ingyenes strand nagy előnye, hogy nagyjából ugyanazokat a szolgáltatásokat nyújtja, mint egy rendes, belépős strand: ingyenes ivóvizet, mosdó-, pelenkázó- és zuhanyzóhasználatot, színes napágyakat, kerékpártárolási lehetőséget, folyamatos vízminőség-ellenőrzést, UV-sugárzás- és vízhőmérséklet-jelentést, vízimentő-szolgálatot, éjszakai őrzést, mindezt pedig természetes környezetben, tiszta, gondozott és biztonságos partszakaszon – írja a welovebudapest.com.

Augusztus 20-i üzemel a szabadstrand a Rómain

Fotó: Óbuda.hu

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának tájékoztatása szerint fürdeni ebben a szezonban is csak a szigorú biztonsági előírásokat betartva, a 120 cm-es vízmélységet jelző bójákkal kijelölt területű, fürdőzésre alkalmas partszakaszon van lehetőség, nyitvatartási időben, 10 és 19 óra között. A Plázs gondozásáról fövenyőr gondoskodik.

Budapest egyetlen ingyenes Duna-parti fürdőhelyének megnyitását az idei évben is a partszakasz felmérése, szigorú hatósági és vízminőségi vizsgálatok, valamint szakhatósági engedélyeztetés előzte meg. Az érintett partszakaszon a meder kotrása megtörtént, a föveny előkészítési munkálatait az önkormányzat a helyi civil szervezetekkel együttműködve végezte – közölték. A vízminőséget a nyitva tartás teljes ideje alatt folyamatosan ellenőrzik majd.A strand a 34-es busz Szent János utcai megállójától pár perc sétával érhető el. Aki biciklivel érkezik, az Óbuda-Pénzügyőr SE területén parkolhat. Az autók a fürdőhelyre merőleges utcákban (Őrtorony utca, Szent János utca, Losonc utca, Kalászi utca) tudnak parkolni.