Nyit a Visegrádi fellegvár és a Pilisi Parkerdő arborétumai

Forrás: turizmus.com

 2020. május 20. 12:24

A héten és a jövő héten kinyitnak a Pilisi Parkerdő Zrt. kezelésében lévő erdei iskolák, szálláshelyek, arborétumok. A túrák, kirándulások a járványügyi előírások betartásával továbbra is tarthatóak.

Az erdő látogatása továbbra is lehetséges. A nyitott arborétumok, tanösvények, turistautak látogathatóak, de valamennyi esetben fokozottan figyelni kell a járványügyi intézkedések betartására. A következő napokban a Pilisi Parkerdő Zrt. több, a járvány miatt eddig zárva lévő intézménye, egysége kezdi meg működését – írják közleményükben.

Újra látogathatóak az arborétumok és a Visegrádi fellegvár a Pilisi Parkerdőnél

Fotó: Pilisi Parkerdő Zrt.

  • Már látogatható a Budakeszi Vadaspark, a Visegrádi fellegvár (de a beltéri kiállítások még nem látogathatók; a nyitva tartás nem változik: a vár 9 és 18 óra között tekinthető meg),  a visegrádi Bertényi Miklós Füvészkert, valamint a pilisszentkereszti Som-hegyi turistaház.
  • Május 22-től látogatható a Budakeszi Arborétum.
  • A visegrádi Mogyoró-hegyen lévő Madas László Erdészeti Erdei Iskola május 25-től, hétfőtől fogadja az iskolásokat. Az erdei iskolában egyelőre napközis foglalkozásokat tartanak, ott alvós táborok még nem indulnak.