Nyitnak a húsvéti vásárok Bécsben

 2014. április 06. 12:02

A bécsiek nemcsak a karácsonyból teremtenek turisztikai bevételt teremtő eseményt, hanem a húsvétból is: városszerte megnyitottak a húsvéti vásárok. Csaknem kétszáz stand roskadozik a hímes tojások, kézműves termékek és húsvéti finomságok alatt.

Sokan a schönbrunni kastély előttit tartják a legromantikusabbnak. A kastély barokk kulisszái előtt klasszikus és modern húsvéti ajándékok, faragott tárgyak, üveg- és kerámiaedények valamint illatos szappanok és fürdősók között válogathatnak az érdeklődők. A gyerekeket változatos program – marcipánnyúl-készítés, virágkötés és húsvéti tojáskeresés – várja.

Európa legnagyobb tojáshegyéről híres az Altwiener Ostermarkt a Freyungon, amely idén ünnepli 25 éves jubileumát. A bécsi óvárosban található hangulatos terecskén mintegy negyvenezer hímes tojás tornyosul, a környező standoknál pedig finomabbnál finomabb húsvéti specialitások teszik próbára a böjtölőket.

A gyerekeket itt kézműves műhely, bábszínház és egy nyúlistálló várja, az egészséges étkek kedvelőit pedig bio élelmiszerek.
A tradicionális bécsi húsvéti vásárok közé tartozik az Am Hof-nál lévő, itt a hagyományos ünnepi tárgyak mellett virágkötészeti műremekek árasztanak húsvéti hangulatot. Először rendeznek viszont húsvéti vásárt az Altes AKH egyetemi campus parkjában.

Ausztria legszínesebb húsvéti ünnepével készül 2014. április 20-án a Práter, ahol 14 órától jelmezes nyulak és más tavasz-szimbólumok vegyülnek a látogatók közé. Élőzene, vidám bábszínház, bűvész-show és tarkabarka tavaszi parádé színesítik a programot.