Nyitnak a kassai attrakciók, éttermek és hotelek

Forrás: turizmus.com

 2020. május 27. 11:30

A koronavírus-járvány lecsendesedésével Kassán is enyhítenek a korlátozásokon. Fokozott óvintézkedések mellett nyitnak a múzeumok, parkok, éttermek és néhány szálloda is – tájékoztatott a város turisztikai szervezete.

A Visit Košice Regionális Turisztikai Szervezet a kialakult válsághelyzetre időben reagált: folyamatosan informálta látogatóit a közösségi oldalain az összes óvintézkedésről, s a vírushelyzetre tekintettel a város logóját is lecserélte.

A Visit Košice (Látogasson Kassára) logót a Visit Košice Later (Látogasson később Kassára) váltotta fel, valamint a Kassát jelképező lencse formájú teret – az eddigi buborékok helyett – keresztekkel töltötték ki, amelyek a törődést és az ápolást jelképezik.

Kassa átalakított logója: Visit Košice Later (Látogasson később Kassára)

Fotó: Visit Košice Regionális Turisztikai Szervezet

Az óvintézkedések miatt bezártak a múzeumok, galériák, a színházi évad is előbb fejeződött be, de minden intézmény lehetővé tette a kultúrabarát látogatónak, hogy virtuálisan tovább élvezhesse szolgáltatásait.

A kassai éttermek pedig az egészségügyi dolgozók segítségére siettek, saját forrásból készítenek meleg ételt orvosok, nővérek, tűzoltók, rendőrök és olyan emberek számára, akiknek nagy szüksége volt rá.

Azonban most, a járvány csillapodásával fokozatosan tér vissza az élet a városba: újra fogad látogatókat az állatkert és a botanikuskert, valamint a gyermekvasút is újra közlekedik.

Ismét látogatható a Márai Sándor Emlékszoba, a Szlovák Műszaki Múzeum, a Löffler Béla Múzeum, a Kelet-Szlovákiai Múzeum és a Galéria. A COVID-krízis miatt a május 16-ra tervezett Kassai Múzeumok és galériák éjszakáját új időpontban, november 14-én tartják meg.

A város csodás főtere is élettel telt meg, kinyitottak az éttermek és néhány hotel is. Kassa legjelentősebb szállodái közül újranyitott például a Crystal, Roca és Centrum konferenciaszálloda, valamint Szlovákia legrégebbi szállodája, a Bankov Hotel is, amely híres arról, hogy Márai Sándor rajongott érte.

A hotelek a vendégeket maximum 10 napos tartózkodásra fogadhatják csak olyan szobákban, amelyek saját fürdőszobával rendelkeznek, és az ételt a vendég szobájában szolgálják fel, vagy a nyitott teraszon. A vendég távozása után a szobának 24 óráig üresen kell maradnia.