Nyitott Porták: távol a tömegtől, közel a szívünkhöz

Forrás: turizmus.com

 2020. július 15. 11:58

Idén nyáron is Nyitott Porták és nyitott emberek várják a családokat, baráti társaságokat Hévíz és a Balaton közvetlen szomszédságában, a zalai dombok ölelésében.

Egyre többen vágynak nagyszüleik – szinte már feledésbe merült – békés életére, a feledhetetlen gyermekkori nyaralások érzésére, ízeire, biztonságára. Ez a nosztalgikus élménykeresés hozta életre a Nyitott Porták ötletét. A július közepétől augusztus végéig tartó programsorozat 24 családi porta szervezésében, összefogásával valósul meg Zalacsánytól Kisgörbőig a Zala-völgye rejtett vidékén.

A nyári programsorozat 24 családi porta szervezésében, összefogásával valósul meg

Fotó: Nyitott Porták

A személyre szabott, családias hangulatú Nyitott Porta programokon a házigazdák kalauzolásával ismerkedhetünk meg a gyógynövények és a hagyományos kertészkedés praktikáival, a vegyszermentes borászkodással, a méhészkedéssel, vagy készíthetünk tradicionális recept alapján házi szörpöt és lekvárt.

Nem maradhat ki a gyerekek kedvence az állatsimogató, a lovarda és az íjászat sem a programokból, de még mangalicafarmra is elvetődhetnek a „gasztrokalandorok”.

Az is célt ér itt, aki vágyik a házi kecskesajt, a falusi füstölt sonka vagy a zalai cukorperec nosztalgikus ízeire. A Zala-völgyében ezeket is megtalálja, sőt még elkészíteni is megtanulhatja.

A programokból nem maradhat ki a gyerekek kedvence az állatsimogató, a lovarda és az íjászat sem

Fotó: Nyitott Porták

A szervezők fontosnak tartják kiemelni, hogy a portákon nem tömegrendezvényeket találunk, ahol elveszik az egyéniség! Itt a résztvevők aktívan bekapcsolódhatnak és alakíthatják az eseményeket, saját kreatív személyiségükkel és gondolatvilágukkal.

Bővebb információ és időpontfoglalás az esemény honlapján és Facebook-oldalán.

A programok összefoglalóját ITT találja.